A legjobb nyelvtanuló app-ok és alkalmazások angol nyelvtanuláshoz

“Egy jó nyelvtanuló app játékos tanulásra ösztönöz.”

Nyelvet tanulni számtalan módon lehet, de az az igazság, hogy mi felnőttek mindig is imádtunk játszva tanulni. Egyszerűen ez sosem megy ki a divatból. Ezért is ennyire népszerűek a nyelvtanuló appok.

Leteszteltünk több 10-et és ezek közül, most az 5 legjobbat válogattuk össze neked. Ezek között lesznek kimondottan szókincsfejlesztő, szótanuló applikációk. Továbbá az angol nyelvtant gyakorló és egyszerre több készséget is fejlesztő alkalmazások, kezdjünk is bele!

legjobb nyelvtanuló app angol nyelvtanuláshoz applikáció alkalmazás

A rengeteg nyelvtanuló app óriási lehetőséget rejt.

Amit azonnal érdemes leszögeznünk, hogy az itt felsorolt legjobb nyelvtanuló appokkal ténylegesen fejlesztheted, és egyszerre szinten tarthatod angoltudásodat.

Viszont ehhez nem elég egy applikációt használnod, hiszen mindegyik másban erős. Hiába tanulsz meg szavakat, ha a megfelelő helyesírási alapokat nem sajátítod el. Ugyanez igaz fordítva is. Kellő szókincs nélkül nem fogsz tudni megszólalni.

Ezért mi 3 különböző csoportból mutatjuk most be nyelvtanuló appokat:

 1. általánosan használható, több készséget fejlesztő applikációk,
 2. angol szókincsfejlesztő szótanuló app,
 3. angol nyelvtant oktató alkalmazások

Az egyes leírások végén elhelyeztük a linket is, hogy egy gyors letöltés után azonnal elkezdhesd használni ezeket nyelvtanuló applikációkat angoltudásod javára.

Általános nyelvtanuló app, mely több készséget egyszerre fejleszt: Duolingo

Duolingo nyelvtanuló app alkalmazás angol tanulás

Világszerte több mint 100 millióan tanulnak nyelvet eme nyelvtanuló app segítségével. Nincs olyan nyelvtanulós app lista, ahol a Duolingo ne kapna helyet.

Persze azért is használják ilyen sokan, mert az angol mellett ma már több tucat nyelv közül választhatunk ebben az alkalmazásban.

Itt olyan egzotikumokkal is találkozhatsz, mint a vietnámi, a katalán és a hindi.

(Egyébként, ha ilyen különleges nyelveket is tanulnál, akkor érdemes megnézned külföldi levelezőtárs és beszélgetőpartner keresésről szóló cikkünket is, remek lehetőségek vannak benne)

A Duolingo nyelvtanuló app célja, hogy a nyelvtanulást olyan izgalmassá és szórakoztatóvá tegyék, hogy az emberek a különféle játékok helyett inkább a nyelvtanulást válasszák.

Nos, sikerült. A Duolingo változatos, jól felépített, megfelelő kihívást tartogató feladatokon keresztül segít az angol nyelvtanulásban.

A leggyakoribb feladatok az angol mondatok fordítása és gyakorlása, de menjünk azért ennél egy kicsit mélyebbre. A kezelése pontosan annyira egyszerű, mint a nyelvtanulás a segítségével:

1) Nyelv kiválasztása: Első körben válaszd ki, hogy milyen nyelven szeretnél ezzel a nyelvtanuló appal tanulni és add meg, hogy milyen nyelven legyen a kezelő felület és majd a kérdések. Tehát például, milyen nyelvről szeretnél fordítani angolra.

duolingo legjobb nyelvtanuló app angol nyelvtanuláshoz nyelvválasztás az elején

Ezért itt álljunk is meg egy picit, mert itt két úton lehet haladni. Ha nem tanulsz más nyelven (az angolon kívül), akkor válaszd a magyart. Azonban, ha tanulsz más nyelvet is és szeretnéd azt is gyakorolni, mindenképp válaszd azt.

Ekkor egyszerre két nyelvet gyakorolhatsz, én például franciáról angolra (és fordítva) oldom a feladatokat, hogy mindegyik nyelvet gyakoroljam, frissen tartsam.

Ezt a módszert akkor javaslom, ha mindegyik nyelvből már azért van egy erős alapszinted. Persze annyira nem életbevágó kérdés ennek a beállítása az elején, mert később is lehet ezen változtatni az applikáció beállításaiban.

2) Napi célkitűzés: Ezután beállítod, hogy mennyi időd van foglalkozni a nyelvtanulással.

Egy nyelvtanuló app esetében is azt tartsd szem előtt, hogy jobb a kevesebb, de folyamatos tanulás, mint a sok, de ritka.

Ezért én a napi 10 percnél nem választanék többet a helyedben, mert a duolingo applikáció ez alapján figyeli, hogy eleget foglalkoztál-e a nyelvtanulással.

Így inkább minden nap szánj rá 10 perc, minthogy csak heti egyszer a 20 percet.

Ráadásul a bónusz jutalmakat is az alapján kapod, hogy teljesítetted-e a napi céljaidat.

duolingo-angol-nyelvtanulás-app-napi-cél-kiválasztása

3) Szintfelmérő: Ezután lehetőséged lesz egy teszt kitöltésére, hogy megmutasd a duolingonak mennyit is tudsz. Ha kezdő vagy, akkor egy rövid alapkérdésekből álló teszt jön. Ha már tudsz angolul egy kicsit, akkor komolyabb és több kérdés vár rád a teszten.

Ezt akkor mindenképp érdemes kitöltened, ha nem akarod a teljes alap leckéket végigcsinálni, mert túl unalmas lenne számodra gyakorolni, hogy a woman, a man, a girl stb.

duolingo legjobb nyelvtanuló app angol nyelvtanuláshoz szintfelmérő teszt kitöltése

4) A leckék: Attól függően, hogy kitöltötted vagy sem a tesztet a rendszer átirányít a leckékhez. Ha nem töltötted ki vagy teljesen kezdő vagy, akkor a legelső leckéktől kezded a tanulást.

Amennyiben kitöltötted a szintfelmérőt, akkor ennek alapján a számodra könnyű leckéket késznek tekinti a nyelvtanuló app és szintednek megfelelő leckékkel vetheted bele magad a duolingoba.

duolingo legjobb nyelvtanuló app angol nyelvtanuláshoz szintek és feladatok

A feladatok típusát a teszt kitöltése során nagyjából megtapasztalhattad, amikkel összességében találkozni fogsz:

 • angol mondatok fordítása
 • hallás utáni szövegértéses feladatok,
 • feleletválasztással kapcsolatos feladatok.
 • Sőt a kiejtésed ellenőrző feladatok. Igen, itt nincs menekülés, hangosan bele kell mondani a telefonba és meg kell szólalni angolul!
angol nyelvtanulás applikáció feladattípusok

Amikor elegendő feladatot végzel el helyesen, és „átmész a vizsgán”, akkor továbbléphetsz a következő leckére.

5) Természetesen gyakorolni is tudsz. Erre két gyakran használt módszer van. Az egyik, hogy a főmenüben, ahol a sok lecke közül választhatsz, a jobb alsó sarokban van egy súlyzó. Erre kattintva felhoz neked feladatokat a korábbi leckékből vegyesen.

Vagy a másik fókuszált lehetőség, hogy az adott leckébe belépve, a végén a gyakorlásra kattintasz. Ezáltal átveszed újra a lecke feladatainak egy részét. Erre szükség is van időnként, mert ha nem használod ezt a nyelvtanuló appot eleget, akkor elkezdi jelezni, hogy az adott leckéhez tartozó tudásod kezd megkopni.

Nem mellesleg ez a nyelvtanuló app még arra is figyel, hogy mely szó, feladat okozza a legnagyobb problémát neked, és ennek függvényében állítja össze a feladatlistát vagy tesz fel hasonló ismétlő kérdéseket.

Például, ha nem tudtad mi egy adott szó jelentése, akkor várható feladatod lesz angol mondat fordítása a szóval, majd hallás utáni szövegértéses szintén a korábban elrontott szóval. Tehát segít elmélyíteni a szavakat, ezáltal remek szótanuló appként is funkcionálva.

6) Széria: A Duolingo folyamatosan figyeli, hogy mekkora szériánál tartasz (hány napja végzed megszakítás nélkül a feladatokat) és minél tovább tudod tartani, annál több jutalmat kapsz. Lényegében ez a nyelvtanuló app játékosította a motiváció fenntartását a nyelvtanulásban.

7) Kommentek és visszajelzések: A Duolingo-nál nincsenek kérdőjelek. Azonnal megtudhatod, hogy a kérdése adott válaszod helyes-e. Amit külön kedvelek ebben a nyelvtanuló appban és ajánlom neked is folytonos figyelésre, azok az egyes feladatoknál lévő kommentek.

Ezt úgy érheted el, hogy a feladat ellenőrzése után felugró sárga ablakban a szövegbuborékra kattintasz (annyi hozzászólás, ahányas szám van benne). Hüvelykujj szabályként pedig minél több pozitív szavazatot kapott egy komment, annál biztosabb, hogy igaz is, ami le van írva.

angol nyelvtanulás applikáció kommentek javítások nyelvtanuló app cikk

Különösen sok komment esetén érdemes ránézni, mert az is előfordulhat, hogy az adott nyelvre rossz a fordítás és ezt vitatják meg a használók. Amennyiben tényleg hibás lenne az angol mondat fordítása, ezt a szövegbuborék (komment) alatti zászlónál jelentheted az alkalmazás adminjainak.

8) LinkedIn bizonyítvány: Egy másik szerintem nagyszerű funkciója, hogy teljesen ingyenesen egy bizonyítványt kaphatsz arról, hogy milyen szinten van a nyelvtudásod. Mindezt pedig közzéteheted a LinkedIn profilodon.

duolingo nyelvtanuló app linkedin certification

(Ez a kép a saját LinkedIn profilomban mutatott Duolingo-s bizonyítványom képe). Bár nem egy nemzetközileg elismert bizonyítvány, amit ez a nyelvtanuló app nyújt, viszont mindenképp mutatja, hogy foglalkozol a nyelvvel, szinten tartod és gyakorlod.

Ez jó fényt vet rád potenciális munkáltatód szemében és egy kiváló plusz a LinkedIn profilodban.

Aminek egyébként minél részletesebb kialakítása kiemelkedően fontossá vált manapság az álláskeresők világában. Nem véletlenül adunk ajándékba LinkedIn profil tuningot üzleti angol nyelvtanfolyamaink mellé.

9) Helyi valuta és fizetős verzió: A leckék teljesítése során lingotot kaphatsz, amely a Duolingo fizetőeszköze. Hogy mire költheted a pénzed? Például vehetsz rajta magadnak egy nap „szabadnapot” az alkalmazásban, amikor is annak ellenére sem szakad meg a sorozatod, hogy aznap nem használod angol tanulásra az appot.

Az applikációnak ezen kívül van egy fizetős verziója, ahol nincsenek reklámok és offline is tudsz tanulni, tehát letöltheted előre a telefonodra a leckéket.

angol tanulás app duolingo bolt és fizetős verzió nyelvtanuló app cikk

Először mindenképp az ingyenes verzióval kezd és utána meglátod szükséged lesz-e ezekre a lehetőségekre.

Összefoglalva a Duolingo egy kiváló, alap verzióban ingyenes nyelvtanuló app, amellyel nem csak angolul tanulsz meg, hanem közben élvezni is fogod a nyelvtanulással töltött perceket.

Az egyetlen hátránya talán, hogy nagyon magas nyelvi szintekre nem tudsz eljutni vele. Így, ha a nyelvi célod mondjuk a felsőfokról az anyanyelvi közeli szint elérése, akkor számodra ez az applikáció annyira nem lesz izgalmas.

Az applikáció innen tölthető le iOS-re és innen Androidra.

Angol szótanuló app: Quizlet

quizlet-angol-szótanuló-szókincsfejlesztő-app

Ennek a szoftvernek a használatát korábban bemutattuk, a hogyan aktivizáld passzív szókincsedet cikkünkben is.

Azonban ott az asztali számítógépes/laptopos nézetből mutattuk be. Most azt nézzük át, milyen funkciók érhetőek el a mobilos applikációban és ezekkel hogyan lehet tanulni.

A quizlet nyelv -és szótanuló appot napi szinten több, mint 10 millióan használják és folyamatosan fejlődik.

Alapvetően szókártyákra épül, ami azt jelenti, hogy létrehozhatsz egy virtuális kártyát, aminek az egyik felén egy szó/kifejezés található, a másik felén pedig egy definíciója, leírása.

Ahogy a lenti kép bal oldalán látod, van egy definíció és egy hozzá tartozó megoldás (kép jobb oldala).

 quizlet szótanuló nyelvtanuló app szókártya alapokon nyugszik

Így létrehozhatod saját szótáradat/kislexikonodat ebben a nyelvtanuló appban. Azonban az igazán nagy ereje a közösségben rejlik.

Ugyanis amellett, hogy készíthetsz saját magadnak tanulnivalót, a kereső segítségével találhatsz olyan témákban szavakat és kifejezéseket, amelyeket más Quizlet felhasználók készítettek.

Így egyszerűen csak rá kell keresned azokra a témákra, amikre szükséged van és tanulhatsz a mások által készített szókincsfejlesztő kártyákkal.

Miért jó ez? A kezdéskor nem kell azzal bajlódnod, hogy először vigyél be jó pár angol szót és definícióját, hogy el tudj kezdeni gyakorolni.

A saját szavaidat, majd eme szótanuló app első felfedezése után a nyelvtanulásod közben folyamatosan hozzáadhatod. Elsőre szerintem nem érdemes erre fókuszálni. Inkább keress rá egy témára, amiben már mások nagy valószínűséggel hoztak létre szókártyákat.

A szemléltetéshez üzleti angol nyelviskolaként a Business English-t írtuk be a keresőbe, és mint a képen is láthatod sok eredményt dobott fel (még bőven tudtunk volna lefelé görgetni).

quizlet szótanuló nyelvtanuló app keresés mások szókártyáival tanulás

Miután rákerestél egy témakörre úgynevezett ”card set”-eket fogsz látni. Ez lényegében egy mappa, amiben szótanuló kártyák vannak.

A fenti képen láthatod, hogy mindegyikben más a szókártyák száma, ez attól függ, hogy létrehozójuk hányat készített (és majd te is készíthetsz ezekhez hasonlókat).

Amikor kiválasztunk egy card set-et, akkor a benne lévő szókártyákkal gyakorolhatunk.

Ehhez 4 különböző funkcióval segít téged ez a szótanuló app az angol szókincsfejlesztésben: A learn, a cards, a write, a match módszerek és feladatok segítenek téged abban, hogy maximálisan elsajátíthasd a szavakat. Sőt a végén egy teszt formájában erről meg is bizonyosodhatsz vegyes feladatokkal.

 quizlet tanulási lehetőségek szótanuló nyelvtanuló app nyelvtanulás applikáció alkalmazás

Ezek a szótanulós feladattípusok a következőket jelentik:

 • Learn: Itt először megkapod a definíciót és kattintásra megnézheted a kártya másik oldalát, tehát a jelentését. Ezután eldöntheted, hogy feldobja-e újra ezt a szókártyát ”study again” vagy ”got it” tehát megtanultad és mész tovább. (Egyébként a felolvasó robothang elég jó minőségű a google translate-hez képest.)
 • Flashcards: Ugye itt is ugyanazok a szavak és definíciók vannak, mint az előbb (ugyanazok a szókártyák). Itt alapvetően a lejátszás gombra kattintva folyamatosan halad szóról szóra és forgatja neked az alkalmazás a szókártyáidat.
 • Write: Itt azt a szót kell beírnod, amit a meghatározás jelent (vagy kép ábrázol).
 • Match: készen állsz egy kis játékra? Akkor párosítsd össze a szavakat a definíciójukkal.Kattints a szövegre, és keresd meg a hozzá tartozó meghatározást és mindezt úgy, hogy közben telik az idő!Jó kis verseny ez önmagaddal, mert minél jobban ismersz egy szót és meghatározását, annál gyorsabb leszel.Talán annyi hátránya van, hogy egy idő után már nem olvassuk végig a definíciót, hanem csak gyorsan kattintunk az első szavak láttán és ilyenkor inkább a rövid távú memória dolgozik, hosszabb időre viszont így kevésbé marad meg.
quizlet tanulási lehetőségek szótanuló nyelvtanuló app nyelvtanulás applikáció alkalmazás match feladat
 • Test: Itt vegyes feladatokkal ellenőrizheted tudásod. Van benne a fent említett ”write” feladat, továbbá quiz, ahol több lehetőségből kell kiválasztani a megfelelőt, illetve igaz/hamis játék is.

Miután megismerkedtél kicsit ezzel a szókincsfejlesztő appal, javasolnám, hogy kezdd el használni nyelvtanulásod során. Ha új szavakat, kifejezéseket tanulsz vidd fel a quizlet-be és gyakoroljuk velük, amikor van 5-10 szabad perced.

Összességében a Quizlet az egyik legjobb szótanuló és egyben nyelvtanuló app. Valóban segít, hogy élvezetes legyen a sokszor száraz angol szavak és kifejezések tanulása. Ezért is gondolom, hogy ez egy olyan alkalmazás, ami megéri, hogy az okostelefonunkon legyen.

A Quizlet applikáció innen tölthető le iOS-re és innen Androidra.

Angol nyelvtan appok:

Nincsen valóban használható nyelvtudás, alapos nyelvtani ismeretek nélkül. Szerencsére már ennek az elsajátításához sem kell az unalmas tankönyveket bújni, hanem van pár remek nyelvtanulóknak szánt angol nyelvtan app.

unalmas tankönyvek ellen nyelvtanuló app a megoldás

Egyébként amennyire fontos az angol nyelvtan, annyira kevés a jó ingyenes applikáció.

Leteszteltük a TOP 10 angol nyelvtan applikációt és végül ezek közül kettőt tudunk ajánlani (még ezeknél is sikerült kritikát megfogalmazni): Így az English Grammar Test-et, illetve az English Grammar Book-ot fogjuk most részletesebben bemutatni neked.

Bónuszként pedig kezdőknek és magyarul tanulni vágyóknak az Angol Nyelvtan appot ismertetjük.

(Ha szívesen áldoznál is némi összeget egy jó nyelvtanos applikációért, akkor English Grammar in Use-t ajánlanám figyelmedbe: iOS-re, Androidra)

English Grammar Book

Azért válogattuk be ezt az angol nyelvtan appot az ajánlott alkalmazások közé, mert a nyelvtani magyarázatok nagyon tisztességesen össze vannak állítva (angolul). A 3 legfontosabb elem mind megjelenik:

 • Részletesek a leírások
 • sok-sok példával szemléltet
 • és készítettek kapcsolódó feladatokat, amivel be lehet gyakorolni ezeket a nyelvtani szabályokat.
english grammar book angol nyelvtan app nyelvtanulás nyelvtanuló app cikk

Azonban kritika az alkalmazásra nézve, hogy nem változatosak és izgalmasak a feladatok. Két féle feladat van, de lényegében mindegyik ugyanaz, hogy több válasz lehetőségből válasszuk ki a megfelelőt.

A különbség, hogy az egyiknél kattintani kell a helyes megoldásra, a másiknál pedig be kell húzni a helyes megoldást a mondat üres részébe (fölösleges bonyolítás).

 english grammar book angol nyelvtan app feladatok

Továbbá a Quiz hangja kifejezetten idegesítő és gagyi hatást kelt, szerencsére a benne lévő tartalom nem az és a hangot is le lehet venni.

Valamint bár azt mondtuk, hogy ingyenes app, sajnos vannak kissé zavaró reklámok, így ezzel fizetünk ezért a nyelvtanuló applikációért úgymond. Végül nekem a kinézete sem a legbarátságosabb, olyan szürke, mint néha az angol nyelvtan tanulás maga.

Összességében viszont kevés átfogóbb nyelvtan app létezik jelenleg kvázi ingyen.

Az English Grammar Book ide kattintva tölthető le iOS-re és innen Androidra.

A következő angol nyelvtanuló app, amit most be szeretnénk mutatni neked, az az English Grammar Test.


 

English Grammar Test

Ez az applikáció sokban hasonlít az előzőre, azonban pár különbség miatt mindenképp szeretnénk ezt is ajánlani.

Ez az app az angol tanulásban elsősorban a már középszintű nyelvtanulókat segíti, különösen abban, hogy begyakorolják vagy felelevenítsék a korábban megtanultakat.

Itt is vannak alapszintű nyelvtani feladatok, viszont ezeknek a feladatoknak a megértéséhez is szükséges egy erős alap angol nyelvtudás.

Ebben a nyelvtanuló applikációban a tesztjellegű feladatokat megoldhatjuk témák szerint vagy ezekből vegyesen válogatva.

 english grammar test angol nyelvtan app nyelvtanuló app cikk

Itt az előző applikációval ellentétben nincs nyelvtani leírás a feladatok előtt, csak ha megoldottuk őket.

Tehát a quiz kitöltése után láthatod csak az indoklást, hogy miért volt az a válasz a helyes válasz. Ezek egyébként elég jó magyarázatok, így utólag sokat segítenek az értelmezésben.

english grammar test angol nyelvtan app nyelvtanuló app feladat magyarázatok cikk

Összefoglalva egy mondatba akkor ajánlanánk ezt a nyelvtanos applikációt, ha már korábban sok nyelvtant tanultál és most szeretnéd ezt jobban elmélyíteni.

Több, mint 1200 feladat vár rád ebben az alkalmazásban és nekem személy szerint a kezelő felülete is jobban tetszik és szívesebben gyakorlok ezzel.

Az English Grammar Test nyelvtan app ide kattintva Androidra érhető csak el.

Angol nyelvtan – magyar nyelvű angol nyelvtan app

Ez az alkalmazás magyar nyelven foglalja össze az angol nyelvtant. Azért szerettük volna ezt mindenképp beletenni, mert ha kezdő vagy és még nem érted a nyelvtani magyarázatokat angolul, akkor ez több sikerélményt fog adni, mint az előző kettő angol nyelvtan app.

Sajnálatunkra gyakorló feladatok nincsenek hozzá. Lényegében ez a nyelvtan app nem több, mint egy jól összeszedett angol nyelvtan könyv a zsebedben olvasgatásra.

Ezt a funkciót kiválóan betölti, nagyon rendszerezett struktúrában, érthető leírásokkal és sok-sok szemléltető példával.

angol nyelvtan app nyelvtanuló applikációk cikk

Hogy mennyire színvonalas nyelvtanuló app ez, azt jól mutatja 4.8-as értékelése (5-ből), ami bármilyen applikáció esetében ritkaság számba megy.

Az angol nyelvtan applikáció Androidra innen tölthető le.

Összefoglaló

Az okostelefonok megjelenésével sok lehetőségünk nyílt arra, hogy ha csak 5-10 szabad percünk is van, egy kicsit gyakoroljuk az angolt.

Ebben a cikkünkben összeállítottuk az 5 legjobb nyelvtanuló app listáját angol nyelvtanuláshoz, melyeket jól kombinálva nagyon jól kiegészítheted angol tanulásodat.

Azért mondjuk, hogy kiegészíti, mert csak ezekkel az emberek 99%-a nem tud megtanulni például gördülékenyen kommunikálni angolul.

Bár nem helyettesítenek egy jó angoltanárt vagy egy olyan közeget, ahol a beszédkészségeidet fejlesztheted, azonban nagyon jók a nyelvtudásod szinten tartására és szókincsfejlesztésre. Emiatt mindenképp javaslom, hogy töltsd le és használd minden nap őket csak 5 percet.

Oldj meg mindegyik nyelvtanuló appban csak egy feladatot, csak egy leckét naponta és máris átlagon felüli leszel. Végül pedig ez a fegyelmezett és kitartó munka meg fogja hozni a gyümölcsét a nyelvtanulásodban.

Eredményes tanulást kívánunk!

U.i.: a lista bővülni fog és örömmel veszünk ajánlásokat is tesztelésre a [email protected] email címre.

Szólj hozzá és mondd el véleményed a cikkel kapcsolatban!

Tetszett a cikk? Iratkozz fel és kapd meg elsőként angol tanulással kapcsolatos tippjeinket és nyelvleckéinket!

 

Heti nyelvtanulási tippek és üzleti angol nyelvleckék

Iratkozzon fel angol nyelvtanulási blogunkra!
KÉREM A LECKÉKET ÉS TIPPEKET!
close-link
Share This