Vélemények az Angol Intézetről

Vélemények az Angol Intézetről

Ezen az oldalon összegyűjtöttük tanulóink véleményét az Angol Intézet tanfolyamairól, melyek között igyekeztünk őszintén válogatni jót is rosszat is. Összesen több száz értékelésünk van, ezért mindet kicsit túlzásnak éreztük volna ide bemásolni.

Amennyiben az általunk összegyűjtött véleményeket kevésbé tartja megbízhatónak elsőre, azzal sincs semmi gond, nézze meg a rólunk szóló értékeléseket, melyeket tanulóink külön írtak meg rólunk facebook és google értékelések formájában.

angol intézet vélemények - facebook értékelések
angol intézet vélemények - google értékelések

Tanulóink véleménye a Kommunikációs Dopping – üzleti angol nyelvtanfolyamunkról

Örülök, hogy rátaláltam a nyelviskolátokra. Több tanfolyamon részt vettem és eddig kizárólag a privát órák hatékonyságában hittem, mert egyik csoportos tanfolyamon sem fejlődtem, nem úgy, mint veletek.

A kommunikációs dopping tanfolyamon Mikehoz járok, az órák érdekesek, nem tudom Mike hogyan csinálja, de 3 órán keresztül úgy tartja fent a figyelmet, hogy nem érzem magam fáradtnak és egy percig nem unalmas (szombat reggel ez kb lehetetlen küldetés).
B2 szintről indultam neki a C1-nek, amitől kezdetben tartottam, de úgy látszik bevált, nagyon kell ugyan figyelnem ahhoz, hogy megfeleljek, de úgy érzem tudom tartani a ritmust a többiekkel. Órák közben nem érzem a tudásomat kevesebbnek, mint a csoporttársaimé és ezt biztos, hogy Mike hozzáállásának köszönhetem, pozitív visszajelzéseket és építő kritikákat kapok.
Az óra témái, az új szókincs változatos és ami fontosabb, a munkában is napi szinten használható, olyan ötleteket kaptam, amit biztosan fel tudok használni (strong line, soft line communications, team development). Az órák nagyon jól egymásra épülnek és játékos formában boncolgatunk komoly témákat. Rengeteget nevetünk, a csoportban mindenki élvezi órákat.

Ugyanezeket tudnám elmondani Dominic céges óráira – bár tudom, hogy most nem erről kértél visszajelzést – engedd meg, hogy írjak erről is. A kollégáim rengeteget fejlődtek és nem kötelezettségnek, hanem juttatásnak értékelik az angol órákat.

A témák és a szókincs a napi munkához is használhatóak, ugyanakkor játékos környezetben nem tanulásnak éljük meg. Dominic minden órára felkészülten érkezik és amit külön kiemelnék, hogy a szavakat és kifejezéseket úgy tudja megtanítani, hogy az meg is ragad és aktív, használható szókinccsé válik. Érti és érzi, hogy az adott napon milyen hangulatban vagyunk és az óra menetét ehhez igazítja.

Próbáltam negatívumot is összeszedni, egyelőre nem sikerült. Lehet, hogy nektek a leírtak természetesek, de hidd el nem az, 20 éve itt-ott tanulom az angolt és tényleg lenyűgöz a hozzáállásotok és a felkészültségetek. Az elmúlt 10 évben nem tudtam B2 szintről továbblépni, ami most végre sikerült. Ajánlottalak benneteket több cégnek és biztos, hogy a jövőben is csak veletek fogok tanulni.

Köszi mindent:)

Somlyó Tímea

Várakozásaimon felül teljesített a tanfolyam, ami egyértelműen Dominicnek köszönhető. Az egyik legjobb angol tanár, akivel valaha találkoztam. Nagyon szeretem az óráit, jól állítja össze a tanmenetet. Végre nem haszontalan nyelvkönyvekből kell tanulni. Mindemellett kedves, és türelmes! Nagyon megnyerő a személyisége. Remélem hosszú ideig marad a nyelviskolánál 🙂

Mindenképpen folytatnám az Angol Intézetnél a tanulást! Végre rátaláltam arra a tanfolyamra, ahol úgy érzem tudok fejlődni, és emellett jól érzem magam.

Giczi-Barta Henriett

Azt kaptam amire vártam. Sok beszéd, kevés nyelvtan, remekül aktivizálta a passzív tudásomat.

Mike nagyon jól felkészült minden órára. Sokat kérdezett, és érthetően elmagyarázta az ismeretlen szavakat. Tematikusan haladtunk, ugyanakkor sokszor elkalandoztunk a témákkal, ami miatt látványosan fejlődött a kommunikációm a kötetlen beszélgetéseknél is.

Kifejezetten tetszettek a játékok az órán. Nyelvtanon kevés fókusz volt és az is érthetően elmagyarázva. Önbizalomdoppingnak is kiváló volt a tanfolyam. A következő kurzussal folytatom itt a tanulást a pozitív tapasztalataim miatt.

Szabó Gergely

Az óra túlhaladta az elvárásaimat. Az órai feladatok nagyon életszerűek és hasznosak azon túl, hogy többször a korlátaimat “lépette át” velem Dominic.

Dominicról csak annyit, hogy egy lelkes, segítőkész, rendkívül felkészült tanárt ismertem meg a személyében. Nagyon sokat kaptam tőle.

Nagyon élvezem az Intézet oktatási stílusát, az eddig megismert két oktató hozzáállását. A tanfolyamokon a diákok is tanítják egymást – pontosabban én sokat tanultam tőlük is. A munka melletti tanulás szerintem legfontosabb tényezője, hogy az órán sokat tudunk tanulni úgy, hogy az nem megterhelő, sőt szórakoztató is.

Stefáni Gyöngyi

Alapvetően jók a témák, jó a csapat. Mike kifejezetten komoly pozitív töltetet ad az óráknak, igy könnyebb átvészelni a munkaidő utáni holtpontokat.

Az elvárásaimnak mondhatni megfelelt. Nem tudom lehet-e egy ilyen kurzus még gyakorlatiasabb, de alapvetően elégedett vagyok, hiszen mindig nagyon jó hangulatúak voltak az órák. Egy picit lehetne jobban fókuszálni az anyagra, gyakorlásra.

Berki Attila

Mivel az volt a célom, hogy magabiztosabban beszéljek angolul (még ha nem is a leghelyesebben), így azt tudom mondani, hogy teljes mértékben megfelelt a tanfolyam az elvárásaimnak. Tudom jól, hogy 3 hét alatt csodákat nem lehet művelni, viszont a bátorságot, amire szükségem volt megkaptam. Amint lesz még alkalmam részt venni az Angol Intézet valamelyik kurzusán, biztos jelentkezni fogok.

Kifejezetten tetszett, mikor a csoportunk magja már kialakult és ha még nem is helyesen, de angolul egyre bátrabban viccelődtünk egymással és meg mertük kérdezni a másik véleményét. Feladatok közül a prezentáció tetszett a legjobban, amikor el kellett adnunk egy ötletet a csoporttársainknak, hogy képzeletben fektessenek bele a megvalósításába.

A jövőben mindenképp folytatnám itt a tanulást. Többször is volt alkalmam már találkozni az Angol Intézet szolgáltatásaival (meetup-ok, ingyenes próba kurzusok és most a kommunikációs dopping) és egyikbe se csalódtam. Exkluzív környezetben tanulunk egy olyan intézménynél, mely folyamatosan a “fogyasztók” érdekeit nézi, és azok érdekében képes megújulni.

Mészáros Péter

Tanulóink véleménye a céges kihelyezett nyelvtanfolyamainkról

Sokkal többet kapok a tanfolyamtól, mint amit elvártam. Úgy érzem a haladásom megtöbbszöröződött a nyelvtanulásban. Nem gondoltam volna kezdetben, hogy egyáltalán fogom várni a tanórákat.

Nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra. Van otthoni feladat (ami nélkül talán nem is foglalkoznék hétvégén az angol tanulással).

Véleményem szerint Éva egy nagyon lelkes és odaadó tanár. Nagyon könnyen adaptálódik egyes szituációkhoz, így mindíg úgy érezhetjük, hogy arról folyik a tanórán a beszélgetés, amiről mi szeretnénk. Nagyon tud lelkesíteni a tovább fejlődésre, így az sem fáj, hogy reggel kicsivel korábban kell bejönni a munkába, mivel minden egyes alkalom feltölt, és sokkal nagyobb önbizalommal fogok neki a munkámnak egy-egy tanóra után.

Névtelen értékelő

A tanfolyam teljes mértékben megfelelt a kezdeti elvárásaimnak, mivel 6 éves korom óta tanulom / használom a nyelvet és a nyelvtani frissítés és új kifejezések megtanulása volt a cél.

Jó lenne egy szakmaival bővített nyelvvizsgát letenni, ezért örömmel töltenék vizsga jellegű teszteket néha, de mivel a csoportban rajtam kívül még két másik tanuló is van, akiknek ez nem célja, ezért nem ilyen irányba folytattuk az órákat.

Formeszter Ágnes

A céljaimnak teljes mértékben megfelelt. A célom, hogy folyékonyan, választékosan tudjak társalogni angolul, és pont ezt gyakoroljuk az órákon.

A tanárunk az első órán láthatóan izgult és kevésbé összeszedett, ráadásul kicsit nehéz volt megérteni az akcentusát. Utána viszont minden rendben ment. Többször megkérdezte, hogy mit szeretnénk tanulni, milyen témákat akarunk megbeszélni, és eszerint alakította az órákat. Kapunk sok fénymásolt szöveget, sokat ír a táblára, és szokott hozni laptopot is, hogy videókat játsszon le. Gyakran próbál meg egy-egy témában beszélgetést, vitát kezdeményezni, de ha nem vagyunk túl beszédes kedvünkben, akkor valamilyen szókincsfejlesztő játékot szokott bedobni. Összességében elégedett vagyok a tanárral.

 

Mike Marcell

Szeretem, hogy nagyon gyakorlatiasak az órák, például hogy telefonálunk is, amivel még életszerűbbek a példák, amiket veszünk. Sok lehetőség van a szóbeli kommunikációra, mert ezzel sokat fejlődünk és magabiztosabbak leszünk.

Dominic mindig nagyon felkészült, türelmes, segítőkész és humoros, az órán vett témákkal igazodik a mi igényeinkhez, ezáltal a mindennapi munkánk során is hasznos új kifejezéseket tanulunk.

Tóth Szilvia

Tanulóink véleménye az egyéni nyelvtanfolyamainkról

Teljes mértékben elégedett vagyok, mert olyan üzleti és munkahelyi témákkal kapcsolatosak a feladatok az órán, mint amilyenekkel nap, mint nap találkozom.

Tetszenek az óraindító bemelegítő beszélgetések és az a figyelem, ami rám összpontosul a tanár által.

Így tovább Michael, így tovább Angol Intézet.

Havasi Zoltán

Chris felkészült, megtervezte az órák anyagát úgy, hogy fejlődjek. Maximálisan rugalmas volt, még a késő órákban is tartott órákat. A kezdeti elvárásaimnak teljes mértékben megfelelt a tanfolyam, sokat fejlődtem.

Teljesen testreszabott volt az óra, mindent úgy csináltunk, ahogy elterveztük, Chris munkájával is teljesen meg vagyok elégedve!

Sebők Péter

Nagyon tetszik a tanfolyam, és határozottan érzem a szakmai fejlődést. Sajnálom, hogy anyagi okok miatt nem tudok több órát venni.

Maria a kérésem alapján szigorúan kijavít. Jó értelemben szigorú velem, ami tetszik. Addig gyakorolunk egy nyelvtani szerkezetet, amíg nem megy tökéletesen. Olyan témaköröket, kifejezéseket veszünk, ami gyakorlatias és nagyon hasznos.

Szívesen vennék olyan kiegészítést, hogy több otthoni feladatot kapjak, és én megoldanám, és elküldeném a tanárnak, hogy javítsa ki. Az óráig azt a tanár ki is javítaná , majd az órán megbeszélnénk a hibákat

Siposné Tamás Krisztina

A tanfolyam jobb volt, mint előtte gondoltam. Sam mindig felkészült volt. Külön tetszett, hogy mindennapos dolgokról beszélgettünk, amik a napjainkban történnek.

A jövőben tervezem, hogy folytatom a tanulást az Angol Intézetnél! 🙂

Répási Kata