IELTS nyelvvizsga

Az IELTS nyelvvizsga az egyik legjobb hírnévvel rendelkező angol nyelvű vizsga, mely kinyitja a lehetőségek kapuit a nagyvilágban, a munkától kezdve a tanuláson át az angol nyelvterületre költözésig.

Ezt a nyelvvizsgát a legtöbb külföldi munkahely, kormányzati szervezet, magyar és külföldi egyetem egyaránt elfogadja,
ráadásul ez az egyetlen olyan angol nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából világszerte 140 ország elfogad. Nézze meg itt kik fogadják el az IELTS-et.

Amennyiben ezen az angol nyelvvizsgán szeretné megmérettetni tudását, akkor két típusú IELTS nyelvvizsga közül kell választania: (1) IELTS Academic vagy (2) IELTS General. Felkészítő tanfolyamunk mindkét típusúra egyaránt ideális.

IELTS ACADEMIC VAGY IELTS GENERAL
MELYIK NYELVVIZSGÁRA VAN SZÜKSÉGEM?

Mindkettő  nyelvvizsga megfelelő szinten értékeli a 4 nyelvi képességet:
hallott szövegértés, olvasott szövegértés, írás és fogalmazás, kommunikációs készségek.
Azonban a különböző elvárások miatt 15-20%-ban eltérő témájú feladatokkal találkozhatunk.
IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyamunkat úgy alakítottuk ki, hogy ezen különbségekre egyaránt felkészíti a tanulókat.

IELTS Academic: a felsőoktatási intézmények által elvárt angol nyelvi ismereteket méri fel.

IELTS General: az angol nyelvben szerzett jártasságot gyakorlatias, hétköznapi helyzeteken és munkahelyi  szituációkon keresztül méri fel.

 • leggyakrabban külföldi főiskolai vagy egyetemi tanulmányokra történő jelentkezéskor kérik,
 • illetve egyes szakmai szervezetek is ilyet várnak el angol nyelvű országokban.
 • munkavállalás vagy szakmai képzés esetén lehet rá szükség angol nyelvű országokban,
 • nem (!) felsőoktatási tanulmányok és képzések esetén,
 • angol nyelvterületre való kivándorlás esetén lehet szükséges.

IELTS NYELVVIZSGA SZINTEK ÉS PONTOZÁS

Az IELTS nyelvvizsga szintjei és pontozási rendszere eltér a Magyarországon megszokott angol nyelvvizsgák többségétől. Alapvetően érdemes inkább úgy tekinteni az IELTS-re, mint egy szintfelmérőre, mert itt nem (!) lehet megbukni vagy átmenni, mint a legtöbb angol nyelvvizsgán. Az IELTS nyelvvizsga esetében mindenképp kapsz egy bizonyítványt, az egyetlen kérdés csak, hogy milyen szintű eredménnyel.

Szintek: Az IELTS nyelvvizsgán 0-tól 9-ig terjedő pontszámot / eredményt lehet elérni úgy, hogy lehet fél pontokat is szerezni, tehát például el lehet érni 7.5 pontos eredményt az IELTS pontozási rendszerében.

Pontozás:

9 pont Szinte tökéletesen beszélő anyanyelvi személy szintjének felel meg (egy átlagos anyanyelvi inkább 8-8.5 pontot ér el).
8 pont Többnyire kiválóan használja a nyelvet, néha rendszertelenül hibázik. Véleményét részletesen is ki tudja fejteni, csak bonyolult és ismeretlen helyzetek okozhatnak félreértéseket számára.
7 pont Általában helyesen használja a nyelvet, viszonylag kevés hibával. Jól használ összetettebb nyelvi szerkezeteket és remekül megért bonyolultabb érveléseket is.
Felsőfokú nyelvvizsgának 7 ponttól feleltethető meg.
6 pont Néhány pontatlanság és félreértés ellenére jól boldogul a nyelvvel. Egész komplex nyelvi szerkezeteket is megért már és használni is tudja őket.
5 pont A legtöbb helyzetben megbírkózik a nyelvvel, azonban sok hibával. A saját (szak)területén képes alapvető kommunikációra.
Középfokú nyelvvizsgának 5.5 ponttól feleltethető meg.
4 pont Ismerős helyzetekben tudja csak megállni a helyét alapszintű tudásával. Komplexebb nyelvi kifejezések használatára nem képes.
Alapfokú nyelvvizsgának 4 ponttól feleltethető meg.
3 pont Egyszerű dolgokat megért és tud is közölni angolul, azonban gyakran elakad a kommunikációban.
2 pont Érdemi kommunikációra képtelen, csak pár ismerős helyzetben tud pár odaillő angol szót használni.
1 pont Lényegében csak pár szót tud angolul össze-vissza, nem a témához kapcsolódva.
0 pont Meg sem jelent az IELTS vizsgán.
ielts nyelvvizsga szintek és pontozás

IELTS NYELVVIZSGA FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

Az IELTS nyelvvizsga olyan, hogy hiába tudunk viszonylag jól angolul, ha nem gyakoroljuk be ennek az angol nyelvvizsgának a feladatait, akkor sajnos valós tudásunknál rosszabb eredményt fogunk elérni.

Ezért a IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyamunkat pontosan azért hoztuk létre, hogy segítsük kihozni a tanulókból maximumot a vizsgára, megismerve és begyakorolva a tipikus nyelvvizsga feladatokat az órákon és az órák utáni házifeladatokkal.

Ráadásul nálunk a nyelvvizsga felkészítő tanfolyam kis létszámú (4-8 fős) csoportokban zajlik, hogy mindenkire kellő személyes figyelem jusson.

A képzés mind az Academic mind a General nyelvvizsga típusra felkészít, azonban az ebből adódó különbségeket úgy oldjuk meg, hogy lesz egy-egy hét a 12 hetes turnus során, mikor a különböző nyelvvizsga céllal érkezőket kettébontjuk.

Az egyik ilyen héten az Academic nyelvvizsga céllal érkezők nem jönnek órára és tetemes mennyiségű kizárólag Academic típushoz kapcsolódó házifeladatot kapnak, amit a tanáruk részletesen elemez és kijavít, illetve ezen a héten a tanár az órákon csak a “General-os emberekkel” foglalkozik. A másik ilyen héten pedig ugyanez történik csak fordítva.

 

Az IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyam részletei:

Tanfolyam időtartama: 12 hét
Intenzitás: Heti 2 alkalom (2x90 perc)
Órák napjai: • Hétfő – Szerda vagy
• Kedd – Csütörtök
• Szombat délelőtt
Időpont: • H-SZ: 18:30 – 20:00
• K-CS: 18:30 – 20:00
• Szombat: 9:00 – 12:00
Tanfolyam ideje: • ápr 1-től jún. 26-ig
• ápr 2-től jún. 27-ig.
• ápr 6-tól jún. 29-ig.*
Szintek: • B1-es szintű csoport ➟ cél 6 pont vizsgán.
• B2/C1-es szintű csoport ➟ cél 6.5 pont vagy magasabb vizsgán.
Becatlakozási határidő: Április 19.
Tanfolyam ára: 45.000Ft / hó
vagy 135.000Ft**
(100% garancia)

* Húsvét miatt az április 18. és 23. között nem lesznek órák.
** A nyelvvizsga felkészítő ára az órai felkészítést és a kapcsolódó otthoni feladatokat tartalmazza, a vizsgadíjat nem.

Az IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyam szakmai vezetője:

Craig Lasbury

Craig az IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyam szakmai vezetője kép

Szakmai Tapasztalatok:

 

 • Évekig IELTS vizsgáztató tanár.
 • 10+ éves IELTS felkészítő tanári tapasztalat a világ különböző pontjain (Taiwan, Prága, Vietnám, stb. – a többi országról az órák utáni beszélgetésekkor 🙂
 • Több mint 12 éve oktat felnőtt angol nyelvtanulókat
 • CELTA és DELTA képesítéssel rendelkezik.
 • Összességében széleskörű szakmai tapasztalat IELTS vizsgáztatás terén, így ténylegesen tudja mit szükséges Önnek a minél magasabb pontszámú vizsga eredményhez.

100%-os pénzvisszafizetési garancia

Annyira biztosak vagyunk, hogy beválik Önnek az IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyam, hogy 100%-os visszafizetési garanciát vállalunk érte! Ha 360 percnyi tanóra után (tanfolyamtól függően 2 vagy 4 alkalom) meggondolja magát, a teljes tanfolyam díját kérdés nélkül visszafizetjük!

üzleti angol tanfolyam 100%-os pénzvisszafizetési garancia

Fizetési megoldások a 12 hetes IELTS nyelvvizsga felkészítőre

Havi részletekben online bankkártyás fizetés: havonta 45.000Ft

A részletfizetés indításához PayPal fiók szükséges, amennyiben még nem rendelkezik PayPal fiókkal, az sem akadály, a folyamat során pár szokásos információ megadásával (név, email, jelszó stb.) létre tud hozni azonnal egy fiókot a jelentkezési folyamat közben.

PayPal fiók létrehozása útmutató >>

Egyösszegű banki átutalás: 135.000Ft

A jelentkezési űrlap kitöltése után a rendszer automatikusan számlát állít ki a megadott adatok alapján, melyben megtalálja az utaláshoz szükséges adatokat és az alapján tudja rendezni a tanfolyam díját.

Oktatási helyszínek a felkészítő tanfolyamra:

 

 • Duna Torony (Pest), Népfürdő u. 22. (Árpád hídnál)
 • Central Business Center (Buda), Horvát u. 14-24. (Mechwart ligetnél)
 • Roosevelt 7/8 Irodaház (Pest) Széchenyi István tér 7-8. (Lánchídnál)

Duna Torony - 1138 Budapest, Népfürdő u. 22.

Central Business Center - 1027 Budapest, Horvát u. 14-24.

Roosevelt 7/8 Irodaház - 1051 Budapest, Széchényi István tér 7-8.

Jelentkezési űrlap – IELTS nyelvvizsga felkészítő tanfolyam

Becsatlakozási határidő az IELTS felkészítő tanfolyam elindult csoportjaiba

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Gyakori kérdések az IELTS nyelvvizsga felkészítővel kapcsolatban

Hogyan történik a szintfelmérés?

Online írásbeli: A jelentkezési űrlap kitöltése után (a) banki átutalás választása esetén egyből (b) havi részletfizetés választása esetén a fizetés beállítása után továbbirányítjuk egy oldalra, ahol kitöltheti az IELTS felkészítőhöz tartozó írásbeli szintfelmérőt, amelyet egyik tanárunk fog kiértékelni.

Szóban: Továbbá miután kitöltötte részletes jelentkezési űrlapunkat, egyik tanárunk felveszi Önnel a kapcsolatot telefonon és egy 5-10 perces beszélgetés során felméri kommunikációs szintjét. Bár tapasztalataink alapján a telefonos interjú bizonyult a leghatékonyabbnak, igény esetén lehetőség van skype-os vagy személyes szóbeli elbeszélgetésre is.

Így a két szintfelmérő eredménye alapján osztjuk be nyelvi szintjének megfelelő csoportba. Hogy végül milyen szintű csoportba került, arról a tanfolyam megkezdése előtt óraszervező kollégánk fogja értesíteni Önt email-ben.

IELTS NYELVVIZSGA IDŐPONTOK, HELYSZÍNEK, ÁRAK ÉS JELENTKEZÉS

Időpontok: vizsgákat általában havonta egyszer vagy kétszer szerveznek a vizsgaközpontokban, melyekről pontos információkat ezen a linken kaphatnak miután megadta az országot és a várost, ahol vizsgázni szeretne, valamint a vizsga típusát (General vagy Academic).

Helyszínek:
(1) Budapesten a következő helyszínen lehet vizsgát tenni: British Council, 1075 Madách Imre út 13-14, “B” épület, 4. emelet.
(2) Ezen felül a vizsgázás Szegeden is lehetséges.
(-) Az Angol Intézetnél vizsgázásra nincs lehetőség.

IELTS nyelvvizsga ára:
2019. januárjától 62.500Ft

Jelentkezés: az IELTS nyelvvizsgára való jelentkezés ide kattintva lehetséges, valamint további információk is itt érhetőek el a vizsgáról.

IELTS akkreditáció / honosítás:
Információk ezen az oldalon: www.nyak.oh.gov.hu

Kérdése merült fel? Örömmel segítünk!
Vegye fel velünk a kapcsolatot ide kattintva és hamarosan megválaszoljuk minden kérdését.