Angol állásinterjú életmentő felkészítő – sürgős esetekre és hosszú távú karrier tervekhez egyaránt – gyakori angol állásinterjú kérdések és válaszok.

PLUSZ: 16 oldalas letölthető PDF az előforduló angol interjú kifejezésekkel

Ha túl vagyunk az angol önéletrajzunk megírásán és érdeklődéssel fogadták, akkor vár ránk a következő megmérettetés az angol állásinterjú.

Már önmagában az állásinterjú is stresszes élmény kevésbé bátraknak és gyakorlottaknak.

Ráadásul az angol állásinterjú, ahogy a nevében is benne angol nyelvű interjú, ami pluszban hozzájárul a gyomorgörcshöz.

angol állásinterjú felkészülés
angol állásinterjú felkészülés

A KSL.com egy 2017-es kutatása szerint a munkahelyünkkel kapcsolatos változások – amibe az állásinterjúzás is beletartozik – az 5. legstresszesebb esemény az életünkben.

Arra kérdésre, hogy miért is ilyen megterhelő érzelmileg egy angol nyelvű állásinterjú a jelentkezők a következőket szokták mondani:

 • a döntésnek, hogy felveszik-e az adott illetőt az állásra, életbevágóan komoly hatása van a jövőjére, különösen ha egyre feljebb haladna ezzel a ranglétrán.
 • a másik a tapasztalatlanságból és felkészületlenségből fakadó bizonytalanság.

Ezzel a cikkek ez utóbbin fogunk tudni neked segíteni, ugyanis megfelelő felkészüléssel a tapasztalatlanságot kellőképpen ellensúlyozhatod.

Továbbá a bizonytalanság okozta stresszt szinte teljesen megszüntetheted, ha ezt az anyagot végigolvasod és a benne rejlő tanácsokat meg is fogadod.

Ja és a legfontosabb pozitívumot majdnem ki is felejtettem, hogy mindezeknek köszönhetően vitathatatlanul megnöveled esélyedet az angol nyelvű állásinterjún és ha alapvetően megfelelő az angolod, ott leszel a legesélyesebb jelentkezők között.

DE!

Ez az anyag önmagában csak abban tud segíteni, hogy felkészítsen interjúra, angolul megtanítani nem fog!

Ha olyan megoldásra lenne szükséged, amely az angol állásinterjú felkészítés mellett a hétköznapi munkához szükséges angoltudást is megadja nézd meg ezt a linket üzleti angol nyelvtanfolyamunkról.

Most azonban nézzük meg, miről is lesz szó a cikkben:

 

 1. Letölthető PDF – angol interjú kifejezések és szószedet a cikkben előforduló kifejezésekkel (magyar fordítással)
 2. Leggyakrabban előforduló angol állásinterjú kérdések és válaszok
 3. Angol állásinterjú tippek
 4. Angol nyelvű állásinterjú felkészítés

Letöltés: 16 oldalas PDF a cikkben található angol állásinterjú kifejezésekkel, kérdésekkel és válaszokkal. 

Ez az anyag első olvasásra hosszú lehet, ezért elkészítettük letölthető PDF formátumban is neked. Ez a PDF egy exklúzív 16 oldalas anyag, amit közvetlenül csak hírlevél feliratkozóink érhetnek el. Azonban, ha te is feliratkozol angol nyelvtanuló hírlevelünkre, akkor most számodra is elérhető lesz a “legfontosabb angol interjú kifejezések, kérdések és válaszok” című anyagunk letöltési linkje. Nincs semmi kötöttség, erre az oldalra is bármikor visszatérhetsz és az anyagot itt is végig elolvashatod.

Még mielőtt rátérnénk a gyakori angol állásinterjú kérdésekre és válaszokra, hadd motiváljalak egy statisztikai adattal.

Egy kutatás szerint az állásjelentkezőknek átlagosan csak 2-3%-át hívják be személyes találkozóra.

Így ha téged behívtak egy angol nyelvű állásinterjúra, akkor jól sikerült megírnod angol nyelvű CV-det és megfeleltél az elvárásoknak képességeid és tapasztalataid alapján, papíron legalábbis biztosan.

Így, ha izgulós lennél, akkor nyugtasson ez a gondolat az angol nyelvű állásinterjún, hogy már a legjobb 2-3% között vagy! 🙂

2. Gyakran előforduló angol állásinterjú kérdések és válaszok

A felkészülés az angol állásinterjú kérdésekre az egyik legfontosabb teendő a sikeres interjúhoz 2
A felkészülés az angol állásinterjú kérdésekre az egyik legfontosabb teendő a sikeres interjúhoz mobil

Vitathatatlan, hogy az angol nyelvű állásinterjún előforduló leggyakoribb kérdésekre való felkészülés az egyik legfontosabb lépés. (Bár izgulósaknál az önbizalom növelése talán lényegesebb.)

Hiszen az angol interjú lényege, hogy a leendő munkaadód által feltett kérdésekre felkészülten és hatékonyan tudj válaszolni.

Mivel az angol állásinterjú kérdések sokszor ismétlődnek, ezért a HR-es interjúztatók egy magabiztos, a kérdés minden részére kiterjedő választ várnak, hezitáció nélkül.

Ezzel most nem arra célzunk, hogy tanuld meg fejből a válaszokat. Sőt, kifejezetten azt tanácsoljuk, hogy ne memorizáld szóról szóra a válaszokat a gyakori interjú kérdésekre, hiszen ettől csak “erőltetett” lesz a válaszod.

Az idődet inkább azzal töltsd, hogy átgondold a kérdésre adott válaszod főbb pontjait és azokat a témához kapcsolódó kifejezéseket, amelyeket mindenképpen meg szeretnél említeni.

Lentebb olyan angol állásinterjú kérdéseket fogunk felsorolni mintaválaszokkal, amelyek gyakran előfordulnak telefonos vagy személyes interjúkon.

A továbbiakban egy állásinterjú lehetséges menetét követve a következőket vesszük végig párbeszédeken keresztül:

Angol telefonos interjú kérdések és válaszok:

Angol telefonos interjú kérdések és válaszok

Az emberek gyakran elfelejtik, hogy a személyes interjút gyakorta telefonos beszélgetés előzi meg.

Az angol telefonos interjú, vagy “előszűrés” hihetetlenül fontos része a felvétel folyamatának, hiszen ez az egyetlen lehetőséged, hogy remek első benyomást kelts.

Lehetőséget kapj egy személyes elbeszélgetésre.

Lentebb egy tipikus angol telefonos interjúra találsz példát a várható kérdésekkel, és lehetséges minta válaszokkal.

Csörög a telefon…

You: Hello, Greg speaking.Halló, tessék, Greg beszél.

Interviewer (interjúztató): Hello, this is Anna Smith from Domtech. We are very interested in your CV and we would like to ask you a few questions, with the potential of fixing a date for a face-to-face interview.Üdvözlöm, Anna Smith vagyok a Domtech-től, önéletrajza felkeltette érdeklődésünket és szeretnénk feltenni pár kérdést, illetve ettől függően egy személyes interjúra is egyeztetnénk időpontot.

You: That’s excellent. I’m very interested in the position.Remek! Nagyon érdekel a meghirdetett pozíció.

 

#1 angol telefonos interjú kérdés:

Interviewer: Great. Well, my first question is why are you interested in this position? Szuper! Nos, az első kérdésem az lenne, hogy miért érdekli az állás?

Az alábbi válaszok egyébként tökéletesek a “why are you leaving your current job?”Miért szeretne váltani a mostani állásáról?” kérdésre is.

 

You: (1. példa válasz) Well, at the moment I am looking for new challenges in my career. I feel that I have learnt all I can from my current position and I am keen to develop my skills. Though I feel I am more than capable of succeeding in your available position, I feel it will offer me more opportunities to utilise my experience and reward the enthusiasm and dedication that I will bring to the job.

(1. példa válasz magyarra fordítva) Jelenleg új kihívásokat keresek a karrieremben. Úgy érzem, hogy a jelenlegi pozíciómban mindent megtanultam, amit lehetett, és tovább szeretném fejleszteni a készségeimet. Bár úgy érzem, hogy az önök által meghirdetett állás betöltésére teljes mértékben alkalmas vagyok, meggyőződésem, hogy tapasztalataimat jobban tudnám kamatoztatni a több lehetőségnek köszönhetően, illetve munkám iránti lelkesedésem és elhivatottságom is megfelelően lenne jutalmazva.

 

(2. példa válasz) For a long time now I have been hoping to work for a company with a great reputation, forward-thinking ethos and real room for advancement. I feel that your company can offer me all of these things and more. In return, I hope to offer my reliability, positive attitude, and the work experience I have gained over the last years.

(2) Már hosszú ideje egy olyan elismert vállalatnál/cégnél szeretnék dolgozni, ahol a progresszív szemlélet mellett van lehetőség a növekedésre, a haladásra. Úgy érzem, az önök cége mindezt, sőt, még többet is tud kínálni számomra. Ezért cserébe remélem, hogy felajánlhatom megbízható, pozitív hozzáállásomat, és munkatapasztalataimat, melyeket az utóbbi évek során gyűjtöttem.

 

(3. példa válasz) I was not actively looking for a new position, but when I saw the requirements listed for this job, I felt that it was the perfect fit for me. I believe that I have exactly the right kind of education and work experience that could fill this position and at the same time provide me with a new and exciting role that could advance my career.

(3) Nem voltam aktív álláskereső, azonban mikor láttam az állásnál felsorolt követelményeket és feladatait úgy éreztem, hogy tökéletesen illik hozzám. Úgy hiszem, hogy mind a tanulmányaim, mind a korábbi munkatapasztalataim megfelelőek a pozíció betöltéséhez, mindeközben számomra is lehetőséget kínál egy új és izgalmas szerepkörre, mely a karrieremet is előrelendítené.

 

#2 angol telefonos interjú kérdés:

Interviewer: I see. And what are your responsibilities in your current job? – Értem, és mik a feladatai a jelenlegi munkahelyén?

mik voltak a feladatai a korábbi munkahelyén - angol állásinterjú kérdések és válaszok

You: (1) My responsibilities are/were + (Noun or ING) developing software, recruiting staff, leading a small sales team and reporting directly to the CEO. – A felelősségem alá / feladataim közé tartozott szoftverek fejlesztése, új kollégák felvétele, egy kisebb értékesítői csapat vezetése és közvetlen jelentés a vezérigazgató felé.

(2) I am/was in charge of + (Noun or ING) the training of new employees, the creation of spreadsheets and accounts, managing the payroll department. – Én voltam megbízva az új alkalmazottak képzésével, táblázatokat készítésével, könyvelési adatokat rögzítésével, bérszámfejtésért felelős részleg vezetésével.

(3) I mainly deal with/dealth with (Noun or ING) customers on a face-to-face basis, issues of staffing and coordination, management consultancy for high-end firms and clients.  Többnyire ügyfelekkel foglalkoztam személyesen, dolgozók ügyeivel és koordinációval, illetve nagy (felső kategóriás) cégeknek és ügyfeleknek nyújtottam vezetési tanácsadást.

 

#3 angol telefonos interjú kérdés:

Interviewer: What major challenges did you face and how did you overcome them? Milyen komolyabb kihívásokkal nézett szembe munkája során, és hogyan oldotta meg őket?

 

You: (1) One major challenge was managing the overall workload. I was working in a high pressure environment with strict weekly deadlines and multiple tasks to complete at any one time. I overcame this challenge by implementing a series of systems to help organise my daily work routine, prioritise pressing issues, and offer me periods of down time where soft work such as answering emails and catching up with admin could be done.

(1) Az egyik legfőbb kihívás a munka mennyiségének kezelése volt számomra. Nagy nyomás alatt, heti határidőkkel és párhuzamosan futó feladatokon dolgoztam. Úgy bírkóztam meg ezekkel a kihívásokkal, hogy egy sor különböző rendszert vezettem be, amelyek segítették megszervezni a napi munkafolyamatokat, a sürgős kérdéseket fontossági sorrendbe rakni, és kialakítottam olyan időszakokat, amikor könnyedebb munkákat végeztem, mint például emailek megválaszolása és önmagam utolérése az adminisztratív feladatokkal.

 

(2) There were many challenges, but the one which offered some difficulty was in managing the team. It was my first managerial position, and I had little experience of giving orders and asking others to do certain tasks. At first, I feel that I was too lenient, not imposing strict enough deadlines and taking on too much work myself. Soon, however, l learnt how to give clear and concise instructions to my subordinates and how to delegate the workload.

(2) Számos kihívás volt, azonban amely nehézséget is okozott, az a csapat irányítása volt. Ez volt az első menedzseri pozícióm, és kevés tapasztalatom volt abban, hogy hogyan adjak utasításokat és kérjek meg másokat különböző feladatokra. Először érzésem szerint túl elnéző voltam, és nem adtam meg kellően szűk határidőt a feladatokhoz, illetve túl sok munkát vállaltam magamra. Nem sokkal később azonban megtanultam, hogyan adjak a kollégáimnak egyértelmű és rövid utasításokat, és hogyan delegáljam a munkákat.

 

(3) The only real challenge that I faced was a small conflict with a colleague. We were working in the same department, so it was essential we got on. However, on several occasions we ended up arguing over methodology. In the end, I realised that I had to work on my communication skills, to clearly explain my views and opinions and to listen well to others. Ultimately, we became a well-oiled team and delivered a great level of productivity.

(3) Az egyetlen igazi kihívás, amellyel szembe kellett néznem, az egy munkahelyi konfliktus volt az egyik kollégámmal. Ugyanazon a részlegen dolgoztunk, szóval eléggé fontos lett volna, hogy jól kijöjjünk egymással. Ennek ellenére számos alkalommal végződött vitázással beszélgetésünk a különböző módszereken. Végül rájöttem, hogy javítanom kell a kommunikációs készségeimen, hogy világosan el tudjam magyarázni a nézeteimet és véleményemet, és meghallgassam a többieket. Végül egy jól összeszokott csapattá váltunk, és magas szintű teljesítményt nyújtottunk.

 

#4 angol telefonos interjú kérdés:

Interviewer: What do you know about this company?Mit tud a cégünkről?

What do you know about this company - Mit tud a cégünkről - gyakori angol telefonos interjú kérdés

Ennek egy könnyű állásinterjú kérdésnek kell lennie, amennyiben felkészült vagy, és utánanéztél a cégnek. Ennek átnézésekor koncentrálj a következőkre:

 • cég tevékenységi területére,
 • termékeire és szolgáltatásaira,
 • a vezérigazgatóra és a főbb vezetőkre,
 • a céges kultúrára, jövőképre, misszióra
 • illetve a közelmúltban végbement változásokra.

#5 angol telefonos interjú kérdés:

Interviewer: What can you contribute to this company?Mivel tud hozzájárulni cégünk működéséhez?

Erre számtalan más formában is rákérdezhetnek angol telefonos állásinterjú során. Példaként említek párat: Why should we hire you?Miért kéne önt felvennünk? , Why are you the best candidate for this job? – Miért ön a legjobb jelölt erre a munkára?

 

You: (1) I can contribute my ability to quickly solve problems and find solutions, bring out the best in my team and create a positive work environment, handle stressful situations, guarantee results. Hozzá tudok járulni azzal, hogy gyors problémamegoldó és megoldástaláló képességgel rendelkezem, a csapatomból a legjobbat hozom ki, pozitív munkakörnyezetet teremtek, jól kezelem a stresszes helyzeteket és garantálom az eredményeket.

(2) My contribution will be my positive attitude, my capacity to work to tight deadlines, my result-orientated mind-set. – Pozitív hozzáállásommal, a szűkös határidők betartásával és eredmény fókuszú szemléletemmel fogok hozzájárulni.

(3) I will bring many things to this company, including my professionalism and attention to detail, my passion for the job and expertise in the field, five years of experience and a deep and active understanding of the sector. Számos dologban tudok hozzájárulni a cég működéséhez, beleértve például a szakértelmemet, a részletekre való odafigyelésemet, a szenvedélyemet a munkám iránt, szaktudásomat a területen, 5 évnyi tapasztalatomat, illetve az alapos és naprakész ismereteimet az ágazatot illetően.

 

A HR-es szakemberek számára ez egy kulcsfontosságú kérdés, amelyet mindenképpen meg szeretnének kérdezni. Törekedj arra, hogy a legjobb fényben tüntesd fel magad, kiemeld az erősségeidet és példákkal támaszd is alá őket, erről részletesen is írtünk angol önéletrajz írásáról szóló cikkünkben.

Személyes angol nyelvű interjúra időpont egyeztetése

Hacsak nem sikerül borzasztóan az angol telefonos interjú, valószínűleg ekkor fogja megkérdezni az interjúztató, hogy mikor alkalmas számodra egy személyes találkozó.

Személyes angol nyelvű interjúra időpont egyeztetése

Ez egy egyszerű folyamat, mégis remek lehetőség, hogy megmutasd szervezési készségeidet és udvariasságodat.

Interviewer: That all sounds great. We’d be very happy for you to invite you to interview with our recruitment team. We are holding interviews from Monday to Friday of next week. When would be a convenient time for you? – Mindez remekül hangzik. Örülnénk neki, ha tudnánk egy személyes találkozót is megbeszélni a HR-es kollégák jelenlétében. Az interjúkat hétfőtől péntekig tartjuk a következő héten. Mikor lenne önnek alkalmas?

You: Well, I am at your disposal. Maybe Tuesday would be the best day. – Igazából bármikor a rendelkezésére állok. Talán a kedd lenne a legmegfelelőbb.

Interviewer: Excellent. Shall we say 11.00? –  Szuper! Mondjuk 11 óra?

You: That would be great. – Nekem tökéletes.

Interviewer: Do you have the address of the company? –  Megvan a cég címe Önnek?

You: I do, but are there any other details I need to know. Who should I ask for at reception? – Igen tudom, azonban lenne más részlet amit tudnom kéne? A recepción kit keressek?

Interviewer: Just tell the reception that you have an appointment with Mrs Headway. She is our head of recruitment. Also, make sure you bring identification with you. The reception need that to sign you in. – Csak mondja azt, hogy Mrs. Headway-hez van időpontja. Ő a toborzási részleg vezetője. Továbbá kérem, hozzon magával fényképes igazolványt is, hiszen a recepción történő bejelentkezéshez szükséges lesz.

You: Great. Do I need to bring anything else? – Rendben. Kell valami mást is hoznom magammal?

Interviewer: No, we have your CV and copies of your reference. – Nem szükséges. Már megkaptuk az önéletrajzát, és a referenciái másolatát is.

You: Excellent. I look forward to seeing you at 11.00 on Tuesday. Thank you for your time. – Rendben. Akkor várom a találkozót kedden 11-kor. Köszönöm a hívását (idejét)!

Interviewer: Thank you. – Én köszönöm!

 

Azt javaslom, hogy inkább tudj meg minél többet az angol nyelvű interjú helyszínéről. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik emeleten lesz, vagy nem világos, hogy hol kell bemenni, inkább kérdezz rá. Arra is érdemes rákérdezni, hogy milyen számon tudod őket elérni abban az esetben, ha bármi gond adódna. (Eltévednél, késnél, stb.)

 

Az angol nyelvű állásinterjú lemondása vagy időpont módosítása

Megtörténhet, hogy a telefonos és a személyes interjú közötti időszakban felajánlanak vagy elfogadsz egy másik állásajánlatot. Vagy előfordulhat az is, hogy egy előre nem látható esemény miatt nem tudsz ott lenni a interjún.

Ezekben a helyzetekben fontos, hogy udvariasan tudd visszamondani vagy elnapolni az angol interjút. Udvariasabb és profibb, ha ezt telefonon keresztül teszed meg, mint emailen.

Az angol nyelvű állásinterjú lemondása vagy időpont módosítása
mobil - Az angol nyelvű állásinterjú lemondása vagy időpont módosítása

You: Hello, this is Daniel McGee. I had a phone interview with you on Thursday regarding an open position in your IT department. – Jó napot, Daniel McGee vagyok. Kedden interjúztam Önnel telefonon a meghirdetett IT részlegen lévő állással kapcsolatban.

Interviewer: Oh yes, I remember. Can I help you with something?– Igen, emlékszem. Tudok esetleg segíteni valamiben?

You: 

A) Ha az angol állásinterjú lemondása a cél:

I’m very sorry, but I’m afraid I won’t be able to attend the interview. I have actually decided to take another position. I just wanted to let you know and to thank you for taking the time to interview me. – Sajnálom, de attól tartok hogy nem fogok tudni részt venni az interjún. Úgy döntöttem, hogy egy másik ajánlatot fogadok el. Csak erről szerettem volna tájékoztatni, és megköszönni az idejét, hogy interjúztatott és a lehetőséget.

Interview: I see. Well, that’s a shame, but of course we completely understand. Thank you for letting us know. Értem. Ez sajnálatos, de természetesen megértem. Köszönöm, hogy szólt!

 

B) Ha az angol nyelvű interjú időpontját szeretnéd áttenni.

I’m very sorry, but I’m afraid something has come up and I was hoping to alter out arranged time for the interview. Would it be possible to see you on Thursday at the same time instead? – Nagyon sajnálom, de attól tartok, hogy valami közbe jött. Remélem, hogy esetleg módosíthatnánk az interjú időpontját. Meg tudnánk oldani esetleg ugyanebben az időpontban csak csütörtökön?

Interviewer: Of course, that’s not a problem. We look forward to seeing you on Thursday. Természetesen, nem probléma. Akkor csütörtökön találkozunk!

 

Leggyakoribb angol állásinterjú kérdések és válaszok, amik személyes interjún hangzanak el

Leggyakoribb angol állásinterjú kérdések és válaszok

#1. Kérdés és válaszok: Tell me about yourself – Meséljen magáról! – Angol bemutatkozás állásinterjún

 

Ahhoz, hogy angol bemutatkozásod interjún sikeres legyen, emlékezned kell arra, hogy ne ossz meg túl sok felesleges vagy nagyon személyes információt az interjúztatóval.

Inkább koncentrálj arra, hogy olyan pozitív dolgokat, hobbikat, tapasztalatokat említs, amelyek nem kapcsolódnak közvetlen a munkádhoz.

Például a kedvenc sportod, hol születtél, honnan származol, a tanulmányaid, mik motiválnak mind jó témának számítanak.

Az angol interjú bemutatkozó részében fontos, hogy jó fényben tüntesd fel magad. Beszélj nyugodtan a szenvedélyeidről, az ambicióidról, hogy mi hajt téged előre az életben és miket szeretnél elérni.

Ha nem muszáj, ne említs politikát, vallást, családot vagy családi állapotot. Azt is tartsd észben, hogy egyes hobbikat (mint például a Facebookozás, a TV nézés vagy bulizás) erősen javallott kihagyni.

Helyette inkább olyan hobbikat próbálj meg megemlíteni (természetesen nem hazudva), amelyek valamilyen módon lenyűgözhetik az interjúztatót, és a személyiséged pozitív oldalát helyezik előtérbe.

Hasznos lehet, ha néhány pozitív jelentéstartalmú melléknevet vagy állásinterjú kifejezést (lista a 7. pontban) is említesz ebben a részben, de véletlenül se felsorold, hanem építsd bele a gondolataidba őket.

angol interjú kifejezések bemutatkozáshoz:

 

Well, I’m originally from…. – …..-ről származom.

I grew up in….   – …………-en nőttem fel.

I achieved my degree in English literature at Oxford in 2012. – Az Oxford-on diplomáztam angol irodalomból 2012-ben.

I am passionate about (literature, history, poetry). – Szenvedélyesen szeretem az irodalmat, történelmet, költészetet.

My hobbies include (long-distance running, cookery, writing). – Hobbijaim közé tartozik a …(hosszútávfutás, főzés, írás).

I feel that I am a very (organised, creative, ambitious) person. – Úgy érzem egy nagyon…… (összeszedett, kreatív, ambiciózus) személy vagyok.

 

#2. angol állásinterjú kérdés és válaszok: Why do you want this job? – Miért szeretné ezt az munkát?

Angol állásinterjú kérdés és válaszok Why do you want this job - Miért szeretné ezt az munkát

Lehet, hogy egyértelműnek tűnhet, de ahhoz, hogy megválaszold ezt a kérdést, az állásról kell majd beszélned, és nem magadról.

Ez tulajdonképpen egy remek lehetőség arra, hogy megmutasd, kellően tisztában vagy az álláshirdetéssel, utánanéztél a cégnek és a felkínált pozíciónak.

Persze, van rá lehetőség, hogy néhány tulajdonságodat kiemeled, amelyek szorosan kapcsolódnak a munkához, vagy a céghez. Azonban a hangsúly azon van, hogy megmutasd az interjúztatónak, hogy megcsináltad a “házi feladatodat” az angol nyelvű interjúra.

 

angol állásinterjú kifejezések a “Why do you want this job?” kérdésre:

 

I know that (name of the company) is a very reputable and forward-thinking company… – Tisztában vagyok vele, hogy a(z) [cég neve] egy jó hírű és progresszíven (innovatívan) gondolkodó cég.

I was initially attracted by the recent success of (name of company). However, I have since researched the company’s ethos and way of working, and I feel that this is my main reason for applying. – Először a(z) [cég neve] mostani sikerei voltak vonzóak számomra. Ezt követően utánanéztem a vállalati kultúrának és munka módszereinek, és úgy érzem hogy ez a jelentkezésem legfőbb indoka.

I feel that your company is moving in the right direction, and I would like to be a part of it. – Úgy érzem, hogy a cég a helyes irányba halad, és szeretnék én is részese lenni.

I know that you undertake large international projects, which is something that I feel I am ready for at this point in my career. – Úgy tudom, hogy nagyobb, nemzetközi projekteket is elvállaltak, amelyekre érzésem szerint készen állok a karrierem ezen pontján.

I was drawn to the work environment, type of projects, and management style. – Vonzott a munkakörnyezet, a projektek és a menedzsment felfogása.

 

Megjegyzés: Nem rossz ötlet kihasználni ezt az alkalmat arra, hogy “eladd” magad. Akár így is befejezheted a válaszodat erre a kérdésre, hogy: I believe that I could be an integral part of your team. – Úgy érzem, hogy szerves része lehetnék a csapatnak.

 

I feel I have many attributes that could be beneficial in furthering the great work already being done at (name of company). – Úgy érzem, hogy számos olyan képességgel rendelkezem, melyek érdemben járulnának hozzá az eddig is remekül végzett munkáthoz a(z) [cég neve]-nél.

 

#3. interjú kérdés és válaszok: Tell me about your education. – Meséljen a tanulmányairól!

állásinterjú angolul - Tell me about your education - Meséljen a tanulmányairól

Ennél az interjú kérdésnél soha ne menj túlságosan vissza az időben. Egy interjúztató sem kíváncsi arra, hogy milyen különdíjat kaptál általános iskolában a vulkános projektedre.

Helyette inkább említsd meg a legaktuálisabb, és legreleváns tanulmányi sikereidet. Ne felejtsd el megemlíteni, hogy ezek a tanulmányok hogyan segítették karrieredet, és az ott megszerzett tudás miben tud hozzájárulni annak a cégnek a sikereihez, ahová most jelentkezel.

 

angol interjú kifejezések a tanulmányok bemutatására:

 

I graduated from Corvinus University in 2002. – Az [egyetem neve]-én diplomáztam [évszám]-ban/ben.

Ezt a mondatszerkezetet használd, ha azt szeretnéd elmesélni, hogy melyik egyetemen végeztél, és mikor történt ez. Például: “A Corvinus-on diplomáztam 2002-ben.”

I majored in economics / [subject] – a közgazdaságtan / [saját szakod neve] volt a szakirányom

Ez nem feltétlen jelenti a lediplomázást is, csupán azt, hogy mire szakosodtál az egyetemen. A “major” a fő tantárgyad, amit tanultál. Más tantárgyakat is említhetsz, de a “major” a legfontosabb mind közül.

I obtained / achieved my degree in [subject] in 1999 – [Tárgy / szak neve]-on diplomáztam 1999-ben.
Megjegyzés: Sose mondd azt, hogy I got my degree meglett a diplomám. Túl hétköznapi és nem állásinterjúra való kifejezés.

 

Furthermore, I have achieved certificates in (subject) and (subject) – Továbbá bizonyítványt / tanusítványt szereztem (tantárgy neve-ból/ből) és (tantárgy neve-ból/ből.)

I feel these qualifications were essential laying the foundations in my career. – Úgy érzem, ezek a képesítések fontosak voltak a karrierem megalapozásában.

I learnt many valuable techniques which I have since put into practice. – Számos hasznos és értékes technikát tanultam, amelyeket azóta a gyakorlatba is átültettem.

The benefits of the course were numerous, though the practical application of the information has furthered my understanding of the field.A tanfolyamnak számos előnye volt, és az információk gyakorlati alkalmazása tovább mélyítette a szakmai tudásomat.

 

#4. Gyakori interjú kérdés és lehetséges válaszok: Tell me about your previous work experience. – Meséljen korábbi munkatapasztalatairól!

 

Ez egy remek lehetőség arra, hogy bebizonyítsd angol interjú során, hogy te vagy a tökéletes jelölt a pozícióra.

Hozd ki a legtöbbet tapasztalataidból úgy, hogy elmeséled a legjelentősebb eredményeidet, a munkastílusodat, módszereidet és azokat a dolgokat, amiket megtanultál az évek alatt.

angol interjú kifejezések korábbi munkatapasztalatok bemutatására

I have been working the field of marketing, sales, education for more than (three, five) years now. – Marketing / értékesítés / oktatási területen dolgozom három / öt éve.

I have worked both independently and as part of a team. – Dolgoztam önállóan, és egy csapat tagjaként egyaránt.

I was previously responsible for the sales department / organizing events / developing script. – Korábban az értékesítési részlegért / rendezvények szervezéséért / programozásért voltam felelős.

My main tasks involved creating databases / recruiting new employees / contacting new clients. – Főbb feladataim közé tartoztak az adatbázisok létrehozása / új alkalmazottak toborzása / az új ügyfelekkel történő kapcsolatfelvétel.

My roles were varied, but included developing lesson plans / managing a small team / accounting. – A feladataim változóak voltak, de többnyire óraterveket készítettem / egy kisebb csapatot irányítottam / könyveltem.

I worked efficiently and achieved good results. For example: improving customer relations, conducting vital market research, restructuring the lower management teams. – Hatékonyan dolgoztam és jó eredményeket értem el, például javítottam a vásárlókkal való kapcsolatot, fontos piaci kutatásokat végeztem, újra strukturáltam az alacsonyabban lévő menedzsment csapatokat.

In my first job I mainly dealt with… – Az első munkahelyemen többnyire […]-val / vel foglalkoztam.

I often had to work against the clock, but I always kept my deadlines. – Rendszerint szűk határidőre kellett teljesíteni a feladatot, de mindig tartottam magamat a határidőkhöz.

I have more than 5 years’ experience of Java script / teaching English / managing a team. – Több, mint 5 évnyi tapasztalatom van (a Java Script programozásban / angol tanításban / egy csapat irányításában.

I have a proven track record as a team leader / events’ organiser / nurse. – Bizonyított tapasztalatom / elért eredményeim van csapatvezetőként / rendezvényszervezőként / ápolóként.

 

Megjegyzés: Ha jelenleg is dolgozol és nem munkanélküli vagy, a fenti mondatok ugyan használhatóak, de az igeidő változik, ezért a következő angol kifejezéseket használd: Currently / At the moment / Nowadays I am employed by (company name) as (position). – Jelenleg / ebben a pillanatban / manapság a [cég neve]-nek dolgozom, mint [pozíciód neve].

Illetve a “present simple” és “present continuous” igeidők használata is indokolt. Többnyire inkább a present simple-t érdemes használnod, mivel tényeket állapítasz meg az állásodról.

 

I deal with… – Valamivel foglalkozom…

My current responsibilities are… – Jelenlegi feladataim közé tartozik a…

My current roles include – Jelenlegi kötelességeim a következőket foglalja magába…

 

#5. Gyakori állásinterjú kérdés és lehetséges válaszok: What are your strengths? – Mik az erősségei?

 

Ez az angol interjú kérdés, ahol a leginkább fontos, hogy jó fényben tüntesd fel magad, és kiemelkedj a többi jelentkező közül.

Ez a kérdés többféleképpen is megfogalmazásra kerülhet, például:

 

 • What makes you a suitable candidate? – Mi teszi magát alkalmasnak a pozíció betöltésére?
 • What do you think you can bring to the team?Mit tudna hozzáadni a csapat munkájához?
 • Why should we hire you?Miért kéne magát felvennünk?
angol állásinterjú kifejezések erősségek és pozitív tulajdonságok szemléltetésére

I take great pride in my work and never submit anything I believe to be anything but my very best – Büszke vagyok a munkámra, és sosem adok ki semmit a kezeim közül, ami nem a legjobb tudásom szerint készült.

I perform well under pressure – Jól teljesítek nyomás alatt.

I am good at multitasking – Több feladaton is tudok egyszerre dolgozni.

I’m used to working in a busy environment – Hozzá vagyok szokva a pörgős munkatempóhoz.

My work-ethic / passion for the job / dedication to the role is what makes me the best candidate for this position – A munkamorálom / szenvedélyem / elhivatottságom miatt vagyok a legjobb jelölt a pozícióra.

I am customer-oriented – Ügyfélorientált vagyok.
Ezt a kifejezést nagyon sokféleképpen lehet használni, ha kicseréled az ügyfél – customer szót valami másra. Például mondhatod azt is, hogy target-oriented – célorientált vagy.

I am results driven – eredményorientált vagyok.

I always meet my targets and achieve my goals – Mindig elérem a kitűzött célokat és célkitűzéseket.

I can handle stress easily and thrive in difficult situations – Könnyen kezelem a stresszt, és jól teljesítek nehéz helyzetekben is.

I am a team player – jó csapatjátékos vagyok.
Igaz, hogy agyonhasznált kifejezés, és nem feltétlen fog előnyhöz juttatni a többi jelentkezőhöz képest, de említésével az interjúztató megbizonyosodhat afelől, hogy jól dolgozol másokkal is.

I possess a drive to succeed which has always shown results – Megvan bennem az ösztön a sikerhez, és ez rendszerint meg is mutatkozik eredmények formájában.

I am eager to learn and to build upon my previous knowledge and experience – Megvan bennem a vágy a tanulásra, és arra, hogy korábbi tudásomra és tapasztalataimra építsek.

I’m very attentive to detail – Figyelek a részletekre.

I have the ability to defuse conflict situations – Képes vagyok megoldani konfliktusos helyzeteket.

I am excellent at meeting deadlines and targets – Kitűnően dolgozom határidővel és kitűzött célokkal.

I possess excellent communication / analytical / multi-tasking / skills – Kitűnő kommunikációs / analitikus / multi-tasking képességeim vannak.

I’m a problem solver – Igazi problémamegoldó vagyok.

I’m self-motivated and can work independently while still guaranteeing results – Önmotivált vagyok, és önállóan elvégzett munkám is garantáltan eredményes lesz.

I’m 100% involved while performing work-related duties – Teljes mértékben ellátom a munkával kapcsolatos feladataimat (azaz eltökélt vagy, és a jövendőbeli főnöködnek nem kell majd rágni a füled, hogy teljesítsd időben a feladataidat).

 

I have a natural ability to … – Megvan bennem a képesség, hogy…

 • bring out the best in people – a legjobbat hozzam ki az emberekből
 • find the simplest solutions to difficult problems  -megtaláljam a legegyszerűbb megoldást a legbonyolultabb problémákra
 • stay positive in difficult situations – pozítív maradjak nehéz helyzetekben
 • think logically – logikusan gondolkozzak
 • see the bigger picture – átlássam a helyzetet
 • work well under pressure – jól teljesítsek nyomás alatt is

 

What sets me apart from other candidates is… – A többi jelentkező közül a következők miatt emelkedek ki…

 • my attention to detail – részletekre való odafigyelés
 • my experience and understanding of the role – tapasztalat és hozzáértés a pozícióval kapcsolatban
 • the positivity I bring to the tasks – pozitív hozzáállás a feladatokhoz.

 

#6. Kérdés: Állásinterjú rossz tulajdonságok, gyengeségek példákkal. What are your weaknesses? – Mik a gyengeségei?

angol állásinterjú rossz tulajdonságok, gyengeségek példákkal What are your weaknesses - mik a gyengeségei

Ez egy sablonon kérdés, amely ebben a formában ritkán kerül megkérdezésre. Manapság valószínűbb, hogy az interjúztató azt fogja megkérdezni, hogy “Are there any areas in which you feel you could improve? – Van-e olyan terület, amelyen érzése szerint fejlődhetne?”

Fontos, hogy légy őszinte, egy kitalált választ könnyen ki fognak szúrni. A legjobb válasz erre a kérdésre az, hogy megemlíted egy őszinte hibádat, amelyen már dolgozol, hogy javíts rajta.

Emeld ki, hogy milyen téren, és mekkora mértékben sikerült javítanod ezen a hibádon, és mi a végső cél.

 

(1) I suppose one of my weaknesses is my lack of experience with Javascript. However, this is something I am currently working on, as I am now attending a Java night course. Already, I feel much more confident in this subject, and I feel I will be ready to activate the knowledge by the end of the course.

(1) Úgy érzem, az egyik gyengeségem a tapasztalat hiánya JavaScript programozás terén. Azonban jelenleg is dolgozom ezen, és esténként Javascript kurzusra járok. Már most sokkal magabiztosabbnak érzem magam ezen a téren, és érzésem szerint a tanfolyam végére a megszerzett tudást kamatoztatni is tudom majd a gyakorlatban.

 

(2) One area I need to work upon is my English, though I have been studying the language for many years, I don’t have much practical experience. This is why I am currently attending various English language based meetups. My confidence is already increasing and my listening skills have much improved.

(2) Az angolomon úgy gondolom, hogy javítanom kell. Bár már évek óta tanulom a nyelvet, de kevés gyakorlati tapasztalatom van. Éppen ezért látogatok mostanában számos angol nyelvű társalgási csoportot. Az önbizalmam már javul, és a hallott szövegértésem is nagyon sokat fejlődött.

 

Megjegyzés: Bár fontos, hogy őszinte legyél, amikor eldöntöd, hogy melyik gyengeségedet fogod említeni az interjú során, ne feledkezz meg arról, hogy olyan képességet vagy készséget válassz, amely nem kötelező elvárás az állás betöltéséhez. Például, ha egy pénzügyi állásra jelentkezel, nem mondhatod, hogy a matek a gyengeséged.

Íme néhány példamondat, ha állásinterjú közben gyengeségek, negatív tulajdonságok felsorolására kerülne a sor.

Állásinterjú rossz tulajdonságok angolul:

 

 • Not skilled at delegating tasks – Képzetlen a feladatok kiosztásában
 • Not being spontaneous – Nem spontán
 • Taking on too many projects at once – Túl sok projektet vállal magára egyidőben
 • Uncomfortable when leaving a project unfinished – Kényelmetlenül érzi magát, ha egy projektet befejezetlenül hagy
 • Expecting too much from colleagues – Túl sokat vár el a kollégáktól
 • Expressing frustration with underperforming staff or colleagues – Frusztrált az alulteljesítő kollégákkal
 • Focusing on details too much – Elveszik a részletekben
 • Afraid of speaking in public – Nyilvános beszédektől való félelem

 

#7. Gyakori angol állásinterjú kérdésre és a lehetésges válaszok: How do people describe you? – Hogyan jellemeznek az emberek?

hogyan jellemeznének az emberek - állásinterjú angolul cikk

Ennél a kérdésnél érdemes átgondolni a kulcs kifejezéseket, amelyeket egyébként az interjú során bármikor megemlíthetsz. Természetesen a szerénység fontos, de ha az angol nyelvű interjú során túlságosan is szerények vagyunk, az akár hátrányt is jelenthet.

Használd az alább megadott mellékneveket, és magyarázatot is adj melléjük, hogy miért gondolod így. Csak úgy, mint a fentebb tárgyalt gyengeségek esetében, itt is fontos hogy megemlítsd, hogyan próbálod legyőzni ezt a bizonyos hibádat.

Ambitious:  I am driven to succeed. – Ambíciózus: A sikerek vezérelnek

Approachable:  I work well with others. – Megközelíthető: jól dolgozom másokkal.

Articulate:  I can express myself well in front of groups. – Közérthető: Jól ki tudom fejezni magam csoportok előtt is.

Autonomous:  I use initiative. – Önálló: Kezdeményező vagyok

Calm:  I stay level-headed in a crisis. – Nyugodt: Megfontolt maradok még krízisek esetén is.

Charismatic:  I can be a leader when need be. – Karizmatikus: Vezetőként is tudok viselkedni.

Cheerful:  I develop a positive work environment. – Vidám: pozitív munkakörnyezetet alakítok ki.

Clever:  I can juggle multiple tasks. – Ügyes: Egyszerre több feladattal is elbírok.

Competitive:   I thrive under pressure. – Kompetitív: Nyomás alatt is képes vagyok jól teljesíteni

Confident:  I am not afraid to ask questions. – Magabiztos: nem félek kérdéseket feltenni.

Cooperative:  I get along well in a team setting. – Együttműködő: Jól dolgozom csapatban (team setting ~ team environment)

Creative:  I think outside the box. – Kreatív: Találékonyan gondolkodom

Curious:  I am eager to learn. – Érdeklődő: Szívesen tanulok

Determined:  I am self-motivated. – Eltökélt: Önmotivált vagyok.

Devoted:  I am committed to the company’s success. – Elkötelezett: elköteleztem magam a vállalat sikere iránt.

Diligent:  I always work my hardest. – Szorgalmas: Mindig a legtöbbet hozom ki magamból.

Easy-going:  I easily adapt to new situations. – Alkalmazkodó:  Könnyen alkalmazkodom az új helyzetekhez

Educated:  I possess formal training. – Tanult: hivatalos képzésem van.

Efficient:  I have very quick turnover time. – Hatékony: Gyorsan dolgozom

Energetic: I am able to work long and hard hours. – Energetikus: Keményen dolgozom hosszú ideig is.

Enthusiastic:  I put my all into every project. – Lelkes: Mindent beleadok minden projektbe.

Flexible:  I am able to adapt my priorities. – Rugalmas: Jól kezelem a prioritásaimat.

Focused:  I am goal-oriented. – Fókuszált: célorientált vagyok.

Friendly:  I am easy to work with. – Barátságos: Könnyű velem dolgozni.

Honest:  I value integrity. – Őszinte: becsülöm a korrektséget.

Imaginative:  I am inventive in my work process. – Ötletes: Találékony vagyok a munkámban.

Independent:  I need little direction. – Független: Kevés iránymutatásra van szükségem.

Insightful:  I can read between the lines. – Éleslátó, bölcs: A sorok között olvasok.

Intuitive:  I can sense when there is a problem. – Intuitív: Megérzem, ha probléma van.

Meticulous:  I pay attention to the small details. – Aprólékos: A legkisebb részletekre is odafigyelek.

Open-minded:  I take constructive criticism well. – Széles látókörű: Jól viselem az építő kritikát

Opinionated:  I am comfortable voicing opinions. – Erős véleményű: Nem félek kimondani, amit gondolok.

Organized:  I am a meticulous planner. – Szervezett: Aprólékos tervező vagyok.

Patient:  I am not easily ruffled. – Türelmes: Nem lehet könnyen felbosszantani

Perceptive:  I can read people effortlessly. – Figyelmes: Könnyen kiismerem az embereket.

Persuasive:  I am a natural salesperson. – Meggyőző: Született kereskedő vagyok.

Procedural:  I work best with structure. – Gyakorlatias: Szervezetten dolgozom

Punctual:  I have great time management skills. – Pontos: Jól osztom be az időmet.

Quiet:  I am a great listener. – Csendes: Nagyszerű hallgató vagyok.

Relaxed:  I do not stress easily. – Fesztelen: Nem stresszelek

Resourceful:  I use every tool at hand. – Leleményes, találékony: Minden eszközt kihasználok

Responsible:  I always finish a task on time. – Felelősségteljes: Mindig időben befejezem a feladataim.

Talkative:  I am comfortable initiating a dialogue. – Bőbeszédű: Szívesen kezdeményezek beszélgetést

Technological:  I am industrially savvy. – Technikus: Szakértője vagyok a technológiáknak.

Megjegyzés: Természetesen ne csupán egy listát állíts össze az angol nyelvű állásinterjúra a pozitív melléknevekből, még ha úgy gondolod, hogy mások is így látnak, hanem ezeket tapasztalataidon alapuló történetekkel kapcsold össze. A válaszod ne legyen túlságosan hosszú, de mégis egybefüggő.

Például így válaszolhatsz erre a gyakori interjú kérdésre:

I believe that my previous colleagues would describe me as a responsible and independent co-worker. I am always punctual, meet all deadlines, while at the same time being able to work without direction or persuasion. Furthermore, I think my past employers would describe me as enthusiastic and energetic. I always came to work with a positive outlook and I was always very keen to put myself forward for new tasks and projects. Of course, one or two people may have also found me a little too talkative at times, but I can assure you that it was always the task at hand that I was keen to chat about. After all, communication is often the key to success.

Úgy gondolom, hogy előző kollégáim felelősségteljes, de független munkatársként jellemeznének. Mindig pontos vagyok, betartom a határidőket, de közben képes vagyok iránymutatás vagy győzködés nélkül végezni a feladataim. Emellett korábbi munkáltatóim lelkesnek és energetikusnak tartanak. Mindig pozitív kilátásokkal érkeztem az irodába, és szívesen vetettem magam új feladatokba és projektekbe. Viszont egy-két ember biztosan kicsit túlságosan beszédesnek tarthat néha, de biztosíthatom, hogy mindig az éppen aktuális feladat volt a beszélgetés tárgya. Végül is a kommunikáció a siker kulcsa.

 

#8. Gyakori angol állásinterjú kérdés és válaszok:  Where do you see yourself in five years? – Hol látod magad öt év múlva?

Gyakori angol állásinterjú kérdés és válaszok Where do you see yourself in five years - Hol látod magad öt év múlva

A munkáltatók nem feltétlen azt szeretnék hallani, hogy annyira előre szeretnél haladni, hogy öt év múlva már a céget vezetnéd.

Ehelyett meséld el az angol állásinterjún az interjúztatónak, hogy hogyan fókuszálnál a szóbanforgó pozícióra, és mit tudnál hozzáadni.

5 éven belül számottevő módon tudsz hozzájárulni a cég fejlődéséhez. Fogalmazd meg, hogyan tudnád ezt megtenni az interjú tárgyát képező pozícióban.

Emellett gondold át azokat az ismereteket, amelyeket szeretnél elsajátítani új munkahelyeden, így meg tudod azt is osztani, hogy mely területeidet szeretnéd fejleszteni a közeljövőben.

 

angol interjú kifejezések 5 éves tervek ismertetésére:

I hope to have gained a lot of experience in the field of accountancy / recruitment / data analysis. – Remélem, hogy rengeteg új tapasztalatot szerezhetek a(z) könyvelés / toborzás / adatelemzés területén.

I hope to have made some significant contributions to the company in the area of market research / data acquisition / media influence. – Abban bízom, hogy jelentős változáshoz segíthetem hozzá a vállalatot a(z) piackutatás / adatgyűjtés / média megjelenései és befolyása terén.

I wish to have become an indispensable member of this team and to have added significantly to the overall efficiency of this department. – Szeretnék elengedhetetlen tagjává válni ennek a csapatnak, és jelentősen segíteni a részleg hatékonyabb működését.

 

#9. állásinterjú kérdés és válaszok: Why do you want this job? – Miért szeretnéd ezt az állást?

Talán a biztos fizetés az oka, vagy csak tetszik valaki az irodából, de az egyetlen “helyes” válasz az az- ami remélhetőleg a valódi motivációd is a jelentkezéshez -, hogy ez a munka jelentené neked a karrierbeli boldogságot.

Egyáltalán nem rossz ötlet egy kicsit túlozni is az angol nyelvű állásinterjún, hogy mennyire szeretnél itt dolgozni.

Végül is hogy lelkesedjen érted a vállalat, ha te nem teljesen lelkesedsz értük?

Erre az angol interjú kérdésre a következő válaszhoz hasonlót érdemes adni:

(1) I believe that I am at a point in my career where I need to face new challenges and opportunities, I feel that your company can provide me with these. While, at the same time, I feel I have the perfect qualifications to become and invaluable member of your team. 

(1) Úgy érzem, hogy a karrieremnek egy olyan pontjára érkeztem, ahol új kihívásokra és lehetőségekre van szükségem. Hiszem, hogy az Önök cége tudná ezeket biztosítani számomra. Emellett azt gondolom, hogy rendelkezem a megfelelő képesítéssel ahhoz, hogy felbecsülhetetlen tagja legyek a csapatnak.

 

(2) I feel that working at your company is exactly the right step for me at this point in my career. I honestly feel that my skills and experience are exactly what this role needs, and that you will be offering me the positive and development-based work environment that I have been looking for.

(2) Úgy érzem, hogy az Önök cégénél dolgozni lenne számomra a megfelelő következő lépés karrierem ezen pontján. Őszintén úgy gondolom, hogy ehhez a pozícióhoz az én képésségeim és tapasztalataim szükségesek, valamint hogy olyan pozitív és (személyes) fejlődésre alapozó munkakörnyezetet nyújtanak majd számomra, amilyet kerestem.

 

#10. angol interjú kérdés és lehetséges válaszok: Why did you leave your previous job? – Miért mondtál fel az előző munkahelyeden?

angol interjú kérdés és lehetséges válaszok Why did you leave your previous job

Természetesen az őszinteség ennél a kérdésnél is elengedhetetlen, de fontos hogy jól legyen megfogalmazva. Főleg, ha úgy teszik fel, hogy why were you fired from your last job? – Miért bocsátottak el az előző munkahelyeden?

Nem számít, hogy milyen negatív dolgok történtek előző állásodban, a válaszodnak igaznak és tapintatosnak kell lennie.

Ez alapján például a következő kifejezéseket használhatod az angol nyelvű interjú során:

I felt that, though (name of company) was a fantastic opportunity for my younger self, I had gone as far as I could with them and needed to find new challenges. – Úgy éreztem, hogy habár a (cég neve) nagyszerű lehetőség volt a fiatalabb énemnek, olyan messzire jutottam amennyire csak lehetséges, így most új kihívásokra van szükségem.

I felt that I had learnt all I could from them and I wanted to continue my vocational development. – Úgy gondolom, hogy mindent elsajátítottam amit csak lehetett, és most szeretném tovább folytatni szakmai fejlődésemet.

Unfortunately, I felt that my skills were not being put the best of their uses. I believed I had a lot more to offer, but the available roles at (name of company) were simply not challenging enough. – Sajnos úgy éreztem, hogy a képességeimet nem a lehető legjobban használták ki. Sokkal többet tudtam volna tenni a cégért, de az elérhető pozíciók a (cég neve)-nél egyszerűen nem jelentettek elég kihívást.

Unfortunately, I did have a slight difference of opinion with my superior. There was no animosity, but I realised that I needed to find a company with an outlook closer to my own.  – Sajnálatos módon volt egy kis véleménykülönbségünk a vezetőmmel. Nem volt ellenségeskedés, de ezáltal rájöttem, hogy egy olyan cégnél szeretnék dolgozni, amely az enyémhez hasonlóbb személletmóddal rendelkezik.

 

#11. angol interjú kérdés és lehetséges válaszok:  What major challenges and problems did you face? How did you handle them? – Milyen főbb kihívásokkal és problémákkal kellett szembenézned? Hogyan kezelted ezeket?

Ennek a kérdésnek a második részére kell fókuszálnod az angol állásinterjú során.

Mindenki szembesül problémákkal munkája során, de a lehetséges munkáltatódat úgy tudod lenyűgözni, ha kifejted hogyan kezelted a problémákat, hogyan tudtad őket megoldani.

Így például a következő példamondatokat és angol kifejezéseket használhatod az interjún:

(1) I faced a lot of challenges regarding deadlines and time management. I overcame these problems by becoming more organised, communicating with my clients, and setting realistic goals and targets. 

(1) Nagy kihívást jelentettek nekem a határidők és az időm beosztása. Úgy sikerült leküzdenem ezen problémákat, hogy jobban szervezetté váltam, többet kommunikáltam az ügyfeleimmel, és valószerű célokat állítottam magamnak.

 

(2) The biggest problem I faced was a potential conflict with a colleague. We had been arguing with each other about the best way to complete a project. In the end, I realised that we both had great ideas and that we needed to listen more carefully to each other and accept that different people have different approaches.

(2) A legnagyobb probléma amivel szembesültem, egy lehetséges konfliktus volt egy munkatársammal. Azon vitáztunk, hogy mi lenne a legmegfelelőbb módja egy projekt kivitelezésének. Végül rájöttem, hogy mindkettőnknek nagyszerű ötletei voltak, csak jobban meg kellene hallgatnunk egymást, és elfogadni hogy különböző embereknek különbözőek a szemléletmódjuk.

 

#12. sokszor előforduló angol állásinterjú kérdés és lehetséges válaszok: How do you handle stress and pressure? – Hogyan kezeled a stresszt és a nyomást?

sokszor előforduló angol állásinterjú kérdés + lehetséges válaszok How do you handle stress and pressure - Hogyan kezeled a stresszt és a nyomást

Ez egy olyan állásinterjú kérdés, amit a profi interjúztatók inkább helyzetekkel előidéznek számodra és nem csak így megkérdeznek.

Ennek ellenére nem árt átgondolni, mit válaszolnál a biztonság kedvéért.

I think a key to handling pressure is communicating with your colleagues. If you feel your workload is too high, it is important to tell a supervisor. Also, it is useful to be vocal as this may lead to some of your tasks being delegated. – Szerintem a stressz kezelésének a kulcsa a kommunikáció kollégáinkkal. Ha úgy érzed, hogy túl sok a munkád, fontos hogy erről szólj a felettesednek. Hasznos lehet még ezen felül ennek plusz hangot adni, hiszen a feladataid egy részét átadhatják másnak.

Organisation is best way of handling pressure. Setting achievable goals and deadlines. Completing sections of tasks and moving towards fuller achievements in manageable steps. – A nyomás kezelésének legjobb módja a jól szervezettség. Ennek része az elérhető célok és határidők kitűzése, a feladatok kezelhető méretű felosztása, ezek lépésenkénti megoldása, így haladva a nagyobb eredmény felé.

 

#13. Rendszeres állásinterjú kérdés és lehetséges válaszok: Why should we hire you? What can you do better for us than the other candidates for the job? – Miért válasszunk téged? Miben lennél jobb a cégnek mint a többi jelentkező?

Ezt a kérdést már átvettük az angol telefonos interjú kérdések résznél, de nem árt ha átismételjük a választ. Ez vitathatatlanul az egyik legfontosabb állásinterjú kérdés. Próbáld meg kitalálni a legfőbb indokokat, hogy miért te lennél a legmegfelelőbb személy erre az állásra, mindig mondj példákat, és mindig legyél kész kifejteni a példáidat.

(1) Unlike your other candidates, I can contribute my ability to quickly solve problems and find solutions, bring out the best in my team and create a positive work environment, handle stressful situations, and guarantee results.

(1) A többi jelentkezőtől eltérően, én képes vagyok gyorsan megoldani a problémákat, azokra megoldást találni, a csapatomból a legtöbbet kihozni és pozitív munkakörnyezetet biztosítani, valamint a stresszes helyzeteket jól kezelem és garantálom az eredményeket.

 

(2) My contribution will be my positive attitude, my capacity to work to tight deadlines, my result-orientated mind-set. These are attributes that I feel few other candidates can offer.

(2) A pozitív hozzáállásommal tudnék hozzájárulni a vállalathoz, valamint azzal, hogy képes vagyok a szűk határidőket is tartani, illetve eredmény szemléletű beállítottságommal is. Ezek olyan tulajdonságok, amelyekkel csak kevés másik jelentkező rendelkezik.

 

(3) I will bring many things to this company, including my professionalism and attention to detail, my passion for the job and expertise in the field, five years of experience and a deep and active understanding of the sector. 

(3) Nagyon sokat tudok hozzátenni a cég működéséhez, többek között a professzionalizmusomat, a részletekre való figyelmességemet, a munka iránti szenvedélyemet, a szakértelmemet, amely öt év tapasztalatnak köszönhető, valamint az átfogó és naprakész ismeretét ezen piaci szegmensnek.

 

#14. Angol interjú kérdés: What are your salary requirements? – Mekkora a fizetési igényed?

What are your salary requirements - állásinterjú angolul

Nyilvánvalóan ez egy rendkívül személyre szabott, és a pozíciótól függő kérdés. De ennek ellenére válaszodnak könnyen adhatsz udvarias, mégis erőteljes keretet.

Due to my having the perfect qualifications for this position, and keeping mind my seven years of experience in the field, I feel it is suitable for me to ask for a salary in excess of ______. – Így, hogy tökéletes passzoló képesítéssel rendelkezem erre a pozícióra, és már hét év tapasztalattal rendelkezem ezen a területen, úgy érzem hogy a megfelelő fizetés _______ lenne részemre.

Your job advertisement mentioned a figure of _______. I feel that this suitable compensation for the skills and experience I will bring to the role. – A hirdetésben ______ szerepelt. Úgy érzem, hogy ez megfelelő viszonzás a pozícióban szükséges szakmai képességeimért és tapasztalataimért cserébe.

 

#15. Angol interjú kérdés és a potenciális válaszok: What are you passionate about? What motivates you? – Mi a szenvedélyed? Mi motivál téged?

I am passionate about my field of expertise, the opportunities that I have to advance in that field, and my desire to contribute and improve upon my chosen area of interest. – A szakterületem a szenvedélyem, a lehetőségek a fejlődésre ezen a területen, és a vágy, hogy szeretnék hozzájárulni és fejlődni az érdeklődésemnek megfelelő területen..

I am motivated by new challenges and opportunities to shine. I am ambitious, but motivated by teamwork and the opportunity to create something wonderful within a forward-thinking environment. – Engem az új kihívások motiválnak, és a lehetőség, hogy kimagasló teljesítményt nyújtsak. Egyszerre vagyok ambíciózus és motivált a csapatmunka és a lehetőség által, hogy teremtsek valami nagyszerűt egy innovatív gondolkodású környezetben.

 

#16. tipikus interjú kérdés: What type of work environment do you prefer? – Milyen környezetben dolgozol szívesen?

Ezt a kérdést csupán egyetlen módon lehetséges megválaszolni: ha az igazat mondod. Nincs értelme, ha nem vagy nyitott és őszinte, mert még a végén olyan munkakörnyezetben találod magad, ahová nem fogsz reggelente szívesen bejárni.

Így például erre az angol állásinterjú kérdésre a következőkkel lehet érdemes válaszolni:

(1) As I am a positive and goal-oriented person, I would like to work in an environment that reflects that. I would like to be surrounded by like-minded people who enjoy their work and who function well as part of a team.

(1) Mivel pozitív és célorientált személy vagyok, nagyon szívesen dolgozom ilyen környezetben. Szeretném, ha hasonló beállítottságú munkatársak vennének körül, akik élvezik a munkájukat, és jól tudnak csapatban dolgozni.

 

(2) I am the type of person who needs to work within a well-organised and efficient environment. Punctuality and precision are important to me, so I need a place of work that is systematic and well-run. 

(2) Olyan típusú ember vagyok, aki jól szervezett és hatékony környezetben dolgozik a legszívesebben. A pontosság és a precizitás fontos nekem, így egy olyan helyre van szükségem, ami rendszerszintűen gondolkozik és jól vezetett.

 

#17. Gyakran előforduló angol állásinterjú kérdés és lehetséges válaszok: What did you like or dislike about your previous job? Mit szerettél, vagy nem szerettél az előző munkahelyedben?

Gyakran előforduló angol állásinterjú kérdés és lehetséges válaszok What did you like or dislike about your previous job

Itt is az őszinteség a kulcs, de a tapintatosság szintén elengedhetetlen.

Még ha utáltad is az előző állásod, válogasd meg szavaid hogy diszkrétnek és kifinomultnak tűnj az angol nyelvű interjú során.

Ezek alapján például a következő példamondatokat és angol kifejezéseket használhatod:

There were many great things about my previous position. However, the main problem was that it could not offer me the opportunity to develop my skills and fully utilise my knowledge. – Rengeteg pozitív dolog volt az előző pozíciómmal kapcsolatban. A legnagyobb probléma mégis az volt, hogy nem volt lehetőségem képességeim fejlesztésére, és a megszerzett tudásom teljes használatára.

To be honest, I found that the lack of logical processes in the company meant a reduced amount of efficiency. As a target-oriented person, this could be a little frustrating at times. – Hogy őszinte legyek, úgy érzem, a logikus folyamatok hiányában a hatékonyság is nagyban csökkent a cégnél. Mivel cél-orientált személynek tartom magam, ez sokszor eléggé frusztrált.

I enjoyed the team-spirit in my previous role. This is something I very much hope I can contribute to in my next position. – Nagyon élveztem a csapatszellemet az előző munkahelyemen. Nagyon remélem, hogy ehhez is hozzá tudnék járulni a következő állásomban.

 

#18. angol interjú kérdés és válaszok közép -és felsővezetőknek: What strategies did you use to motivate your team? –  Milyen módszereket használtál a csapatod motiválására?

Hogyha manager vagy csapatvezető pozícióban dolgoztál, rendkívül fontos hogy kiemeld az angol nyelvű állásinterjún is, mitől voltál sikeres a csapatod irányításában.

(1) I felt it essential to lead by example. I knew the processes of the company inside out, so I was able to understand any concerns or issues that arose in the different departments. My subordinates knew this and felt that I was approachable.

(1) Mindig úgy éreztem, hogy elengedhetetlen a példamutatás. Kívülről tudtam már a cég folyamatait, így bármilyen aggodalmat vagy problémát képes voltam megérteni, amelyekkel a különböző részlegeken felmerültek. A beosztottjaim tisztában voltak ezzel, és úgy érezték hogy bármivel kapcsolatban fordulhattak hozzám.

 

(2) I created a series of result driven bonuses for the teams. I felt it essential to reward success and at the same time motivate all to work towards manageable goals and targets.

(2) Több eredményen alapuló jutalmat vezettem be a csapatoknak. Úgy érzem a sikerek megjutalmazása nélkülözhetetlen, csak úgy mint a motiváció az elérhető célok elérésére.

 

#19. Interjú kérdés és rá adható kérdések ezúttal: Do you have any questions for us? – Van bármi kérdésed hozzánk?

Igen, van! Ha ezen a ponton nem teszel fel kérdést az interjúztatónak, úgy tűnhet hogy nem vagy elég lelkes. A kérdés igen sokrétű lehet, mint például a szervezeti felépítés, a cég nézetei, a szoftverekről amikkel dolgoznak, vagy a felszereléseikről.

Az alább olvasható minta kérdések segítségedre lehetnek az angol nyelvű interjú során:

Yes, I was wondering what you hope the chosen candidate will have achieved in a year’s time. What goals do you hope they will have met, or changes they may have made? – Igen, azon gondolkodtam, hogy mit remélnek a választott jelentkezőtől, mit fog elérni egy éven belül? Milyen célokat szeretnék ha elérne, vagy változtatásokat vinne véghez?

Ez egy nagyszerű kérdés, mivel ezáltal az interjúztató felsorolhat még néhány extra tulajdonságot, amit az ideális jelölttől elvárnak. Ezután válaszodban kifejtheted hogy te hogyan felelsz meg ezeknek.

 

Az állásajánlat elfogadása – az öröm pillanatai angolul

Az állásajánlat elfogadása - az öröm pillanatai angolul - állásinterjú angolul

Az angol állásinterjúra felkészülés után nem létezik nagyobb jutalom, mint a végső telefonhívás, melyben elmondják, hogy téged szeretnének felvenni a megpályázott állásra.

Ne úgy gondolj erre, mint egy újabb begyakorlandó beszélgetés, de azért nem árt, ha néhány kifejezéssel tisztában vagy angolul, hogy az ajánlatra való rábólintásod is zökkenőmentes legyen.

Interviewer: Mrs Smith? This is Kelly Knight from Domtech. – Mrs Smith? Üdvözlöm, Kelly Knight vagyok a Domtechtől.

You: Hello Mrs Smith. It was a pleasure meeting you on Thursday.  Üdvözlöm Mrs Smith, örömömre szolgált, hogy csütörtökön találkoztunk!

Interviewer: You too. Well, I’m phoning as we have reached a decision about the role, and we would be delighted to offer you a position with our company. – Önnel is. Azért telefonálok, mert megszületett a döntésünk az állással kapcsolatban, és örömmel értesítjük, hogy önt választottuk a pozícióra a cégünknél.

You: That’s excellent. I am so pleased. I would be honoured to accept your offer, and very enthusiastic to join the team. – Ez nagyszerű, nagyon örülök! Megtiszteltetés lenne ott dolgozni és lelkesen várom, hogy csatlakozzak a csapathoz.

Interviewer: That’s great. Well, I’m going to send you an email with all of the relevant information about the role and start date, but do you have any questions for me at the moment?– Jó ezt hallani! Nos, akkor küldök akkor egy emailt, amely tartalmazni fogja az pozíciójával és a kezdéssel kapcsolatos összes fontos információt. Van esetleg bármi kérdése most?

You: No, I think I asked all of the questions during the interview process. I am just very happy to be able to accept the offer, and I look forward to working with you in the future. – Nem, azt hiszem mindent megkérdeztem mindent az interjúfolyamat során. Nagyon örülök, hogy elfogadhatom az ajánlatot és várom, hogy önökkel dolgozzak a jövőben!

10 állásinterjú tipp, amik tovább növelik az esélyeidet az angol nyelvű interjún.

Ebben a cikkben – miután górcső alá vettük számos HR szakértő véleményét is – szeretnénk leegyszerűsítve összeszedni neked azokat az állásinterjú tippeket, melyek ismerete szükséges egy sikeres angol állásinterjúra való felkészüléshez.

Egy állásinterjú tipp, amit valószínűleg már jó párszor hallottál

#0. Felkészülés, felkészülés, felkészülés…

Egészen biztos, hogy már a könyöködön jön ki, mégis akárkit kérdezel, az állásinterjú felkészülést fogod mindig tanácsként megkapni.

A sikeres angol állásinterjú titka az alapos, részletes felkészülés.

Kétségkívül kevés olyan sikeres jelentkező van, aki elmondhatja magáról, hogy felkészülés nélkül vette sikeresen az angol állásinterjú összes akadályát.

Akik mégis ezt állítják, azok nagy része vagy nem teljesen őszinte, vagy nem érdekelte annyira az adott állás.

Alapvetően tehát a legjobb módszer arra, hogy növeld az esélyeidet egy angol nyelvű állásinterjún az, hogy alaposan felkészülsz.

Először is magabiztosságot kölcsönöz, és segíthet leküzdeni az idegeskedést, stresszt is.

Azonban a probléma ott rejlik, hogy sok ember nincsen tisztában azzal, hogy hogyan is lehet hatékonyan felkészülni.

Mi itt összeszedtük neked a legjobb állásinterjú tippeket, melyek segítségével felkészülhetsz arra a 30 perces beszélgetésre az interjúztatóval.

 

#1. állásinterjú tipp: Ismerd ki az ellenséged

Na jó, talán nem az a legjobb módszer, hogy az interjúztatót tekinted ellenségnek. Hiszen annak az embernek, aki veled szemben ül, semmi baja nincs veled, sőt, tetszett nekik, amit olvastak rólad, és pont ezért kaptál lehetőséget a személyes interjúra is.

Ugyanakkor talán eredményes lehet az, ha az angol állásinterjút úgy fogod fel, mint egy játékot vagy sporteseményt. Tehát te vagy az egyik csapat, és az interjúztató a másik.

Például, ha egy focimeccsre gondolunk, akkor egészen biztos, hogy az edzők jópár órát az ellenfél elemzésével töltenek.

Annyit akarnak megtudni a velük szembenálló csapatról amennyit csak tudnak.

A közelmúltban történt sikereiket, bukásaikat, céljaikat és játékosaikat, egyszóval mindent tudni szeretnének.

Ezt észben tartva tehát mielőtt leülsz átgondolni a gyakori angol állásinterjú kérdésekre adandó válaszaidat, tölts el egy kis időt azzal, hogy megismered a másik “csapatot”.

Először is, mit tudsz az adott cégről?

Az internetnek köszönhetően minden információ karnyújtásnyira van tőlünk, lehetőséged van mindent megtudni a jövendőbeli munkahelyedről.

Nincs kifogás, muszáj megcsinálni a házi feladatot!

Egy statisztikai adat szerint, melyet a Careerbuilder válogatott össze az interjúztatók 23 százaléka elutasítja azokat a jelentkezőket, akik szerintük “nem illenek oda”.

Ez jelentheti azt, hogy nem ismerik a munkastílust, a cég kultúráját és filozófiáját, a dress code-ot (öltözködési szokásokat) vagy a közösségi irányelveket.

Ezek mellett további fontos információk, mint például a cég története, jelenlegi projektjei, céljai, kulcsfigurái is leolvashatók általában a cég weboldaláról, ezért azt javaslom, hogy ezeknek mindenképpen nézz utána.

Az internet lehetőséget ad arra is, hogy ne csak az adott céget, de az interjúztatónkat is feltérképezzük.

Ha tudod a nevét annak, aki nemsokára végigveszi a munkatapasztalataidat és képességeidet az angol nyelvű interjún, miért ne vennéd a fáradtságot és tennéd ugyanezt vele a LinkedIn-en vagy a cég weboldalának “Rólunk” / “Csapatunk” oldalán?

Ha mást nem is találnál, már egy mosolygó kép is segítség lehet abban, hogy egy emberibb oldalát is lásd az adott személynek, és ezáltal csökkentsd az angol nyelvű állásinterjú előtti feszültséget, növelve ezzel a sikeres interjú esélyét.

Megjegyezném még, hogy egy gyors pillantás az ő karrierjükre és online jelenlétükre sokszor értékes információkkal ruházhat fel.

 

#2. állásinterjú tipp: csontvázak a szekrényben – Skeletons in the Closet

2. Állásinterjú tipp Csontvázak a szekrényben - Skeletons in the Closet

Fontos azonban emlékezni arra, hogy nem csak te nézel utána az interneten az adott cégnek, de az interjúztató is hasonlóképpen fog tenni veled.

Gondold át tehát, hogy milyen tartalmakat tettél elérhetővé a közösségi oldalakon, miket osztottál meg, kedveltél, vagy kommenteltél.

Van-e közöttük esetleg olyan, amelyet nem szívesen mutatnál meg az interjúztatónak? Ciki fotók, félreérthető kiírások?

A fent említett CareerBuilder.com cikke kiemelte, hogy a munkáltatók 48 százaléka a Google, vagy más keresőmotor segítségével utána fog nézni, hogy miket csinálnak a jelentkezők a neten.

Például amikor az Angol intézethez kerestünk új kollégákat, nekem is a második lépés az volt (az önéletrajz elolvasása után), hogy megnézzem az esélyesek közösségi média oldalait, és rájuk keressek a Google-ben.

Vannak, akiket az ott látottak alapján utasítottunk el, tehát valóban ez is egy fontos szűrője lehet az állásinterjúnak.

A fenti állásinterjú tippek és kérdésekre felkészülés mellett fontos, hogy ne feledkezz meg a megfelelő állásinterjú öltözetről és a testi-lelki frissességről sem.

 

#3. Tipp: állásinterjú ruha – öltözz alkalomhoz illően!

És ezalatt nem feltétlen azt értem, hogy elegánsan, makkos cipőben, vasalt nadrágban vagy szoknyában.

A modern világban ez talán már nem a legjobb módja a kiöltözésnek.

A fenti kutatás alapján ki kell derítened, hogy a cégnek milyen elvárásai lehetnek az állásinterjú öltözet tekintetében.

Számos kisebb, startup jellegű cégnél már nem elvárás, hogy a 20-30 évvel ezelőtti dresscode alapján, kosztümben vagy zakóban jelenj meg.

Az én esetemben fordult elő pont, hogy nyáron ingben, hosszúnadrágban és fekete cipőben mentem el egy állásinterjúra.

Meglepetésemre a marketingvezető és a vezérigazgató is rövidnadrágban és mezitláb fogadott, így hát egymással szemben elég furcsa képet festhettünk.

Ha teheted, ne úgy válaszd meg az állásinterjú öltözékedet nyáron, mint ahogy én. Főleg, hogy még meleg és kényelmetlen is volt.

Ha egy kicsit tanulmányoztad a kiszemelt céget, akkor sejtheted, hogy milyen öltözet lesz megfelelő az állásinterjúra.

Azonban azt se felejtsd el, hogy számodra is kényelmesnek kell lennie a kiválasztott ruhának.

Igen, lehet, hogy egy nagy múltú cégnél kell öltönyben megjelenned az angol nyelvű állásinterjún, de ebben az esetben is próbálj meg olyan ruhadarabokat választani, melyek kényelmesek és természetesek számodra.

Egy olyan zakó, melyet utoljára a ballagásodon vettél fel, nem biztos, hogy segíteni fog ellazulni a stresszes angol interjú közben.

 

#4. Állásinterjú tipp: Öltözz úgy állásinterjúra, hogy megmaradj a fejekben!

dress to impress - állásinterjú ruha ötltözet

Most egy kicsit más megközelítésből szeretnénk az állásinterjú öltözetet megvizsgálni.

A kutatások ugyanis azt támasztják alá, hogy ha valami olyasmit viselsz, ami segít kitűnni a tömegből, az előnyt jelenthet.

Egy szürke ing vagy nadrág lehet, hogy elegánsnak tűnik, de ha az interjúztató próbálja felidézni a sok arcot, akikkel egy nap alatt találkozott, egy pici színes darab a ruházatodon is segíthet neki ebben.

Egy jól megválasztott darab a megfelelő válaszokkal, és kellő lelkesedéssel feléd billentheti a mérleget.

Egyébként én sokáig nem tulajdonítottam nagy jelentőséget az állásinterjún hordott ruhákkal, aztán nemrégiben Michael-en – az Angol Intézet alapítóján és vezetőjén – vettem észre amikor tanfolyamszervezőt kerestünk, hogy mennyire fontos ez neki.

A többfordulós interjú mindegyike után kiemelte, hogy Gabi, akit végül felvettünk, mennyivel jobban az alkalomhoz illően öltözött és öltözködéséből adódóan is elképzelhető, hogy jobban beleillik a céges kultúrába más jelöltekhez képest.

Természetesen nem emiatt döntöttünk végül Gabi mellett, de ezt az esetet elnézve megértettem, hogy ha két erős jelölt közül kell választani, akkor lehet, hogy ilyen apróság is tud befolyásolni, mint a állásinterjúra felvett ruha és az abból levonható következtetések.

 

#5. állásinterjú tipp: töltődj fel, energizáld testedet!

A testednek legalább annyira felkészültnek kell lennie, mint az elmédnek. Az első lépés ehhez pedig egy pihentető, kiadós alvás éjszaka.

Ezen kívül pedig ami számodra jólesik: valaki egy frissítő kocogást választana, mások egy egészséges turmixot, vagy egy csésze teát.

Én kerülném a túlzott kávéfogyasztást, hiszen túlságosan buzgóvá és befeszültté tehet, mikor pont, hogy nyugodtnak és összeszedettnek próbálnál tűnni.

Mindenesetre rajtad áll, hogy a feltöltődés melyik módját választod!

 

#6. angol interjú tipp: igyál sok folyadékot.

Magától értetődik, de azért megemlítjük. Egy hidratált test és elme sokkal jobban és gyorsabban működik.

Továbbá annak is fennáll az esélye, hogy az izgalom és az idegesség a torkodra is hatással lesz. Ilyenkor fontos, hogy tisztán és érthetően beszélj, ezért fontos, hogy a hangszálaid nedvesek legyenek.

 

#7. tipp: angol állásinterjú felkészülés egyedül, segítséggel vagy élesben

Egy héttel az angol nyelvű interjút megelőzően fontos, hogy leteszteld a válaszaidat a gyakori angol állásinterjú kérdésekre.

Felkészülés egyedül: Ha nincs aki segítsen, akkor az első lépés lehet az, hogy felveszed a válaszaidat telefonos hangrögzítőjére.

Így vissza tudod hallgatni, hogy mit mondtál, mennyire hangzott őszintének, elemezni tudod a saját beszéded.

Olvasd át párszor a főbb pontokban összeszedett gondolataidat a kérdéssel kapcsolatban, majd próbáld meg összefoglalni egy új válaszként.

Nem számít, ha más kifejezéseket használsz, sőt, talán jobb is, és természetesebbnek hallatszol tőle.

 

Állásinterjú felkészülés ismerőssel: Amennyiben lenne aki segít neked, kérd meg egy barátodat, vagy családtagodat, hogy interjúztasson téged. Hívd meg egy kávéra és beszéljétek a gyakran előforduló kérdéseket.

próbáld el baráttal ismerőssel az angol állásinterjú kérdéseket és válaszokat

Ha szerencséd van, az ideiglenes interjúztatód boldogan fog segíteni neked, és őszintén elmondja majd a véleményét.

Amennyiben például az édesanyád lesz az, akinek előadod a válaszokat, és csak dicsérni fog, még az is hasznodra fog válni.

Ha hangosan kimondod a válaszaidat, sokkal természetesebb lesz minden, amit mondasz.

 

Éles gyakorlás: Jelentkezz egy olyan állásra, amit nem bánsz, ha nem kapsz meg.

Oké, talán ez egy picit drasztikusan hangzik, de tökéletes alkalmat biztosít arra, hogy meggyőződj róla, hogy az angol állásinterjú teljesen normális és stresszmentes helyzet is lehet.

Persze, előfordulhat, hogy megkapod az állást, és nem szeretnéd elfogadni, de képzeld el, mekkora önbizalom bombát jelentene ez számodra a “fő” interjú előtt.

Konkrétan nekem van egy Gergő nevű volt kollégám, akinek egy ideig ez volt a hobbija és megszállottsága, hogy poénból állásinterjúkra járogatott.

Így az évek alatt több mint 500 interjún vett részt, aminek 3 előnye lett nála:

 • egyrészt lehetetlen meglepni már őt a kérdésekkel,
 • másrészt nagy arányban felveszik,
 • harmadrészt ebből kifolyólag még a komolyan vett állásinterjúkon is olyan magabiztos lazasággal tud részt venni, hogy ezért sokan megirigylik.

 

#8. angol állásinterjú tipp: használd a pozícióhoz kapcsolódó kulcsszavakat az interjú során.

Ha szeretnéd egy cég számára bebizonyítani, hogy te vagy a legalkalmasabb jelölt, figyeld meg, milyen kulcsszavakat használnak az állásleírásban és a honlapon, majd említsd meg nekik ezeket az interjún.

Ugyanis ezek angol kifejezések hangzanak el akkor is, amikor a jelentkezőkről támasztott elvárásokat megfogalmazzák és akkor is, mikor az esélyes jelentkezőket válogatják.

Még ha az interjúztató fel sem fogja teljesen, a tudatalattija számára pozitív benyomás lesz a megfelelő kulcsszavak említése.

Vizsgáld tehát meg a cég weboldalán és közösségi média oldalain használt kulcsszavakat, kombináld az álláshirdetésben használtakkal, keress rájuk szinonímákat (hogy ne ismételd feltűnően őket) és kápráztasd el őket az interjún.

 

#9. állásinterjú tipp: az időzítés

Eltérő vélemények vannak arról, hogy pontosan mikor a legjobb interjúra érkezni, de abban mindenki egyetért, hogy a beszélgetés időpontja szerepet játszhat abban, hogy végül téged választanak-e.

HR ügynökségek, szakértők és adatelemzők is egyetértenek abban, hogy a hétfő reggel és a péntek késő délután a legrosszabb két időpont állásinterjúra.

Míg hétfőn még lehet, hogy nem állnak készen az interjúdra, pénteken már mindenki csak az órát nézi, hogy mehessen haza.

Így ha van lehetőséged az időpontot megválasztani, ezeket ne válaszd az angol állásinterjú időpontjául.

 

#10. tipp angol nyelvű állásinterjúra: kérdezz a kérdezőtől

Majdnem minden alkalommal lesz lehetőséged kérdezni az interjú végén. Ez az a pontja a beszélgetésnek, ahol erősítheted a rólad kialakított pozitív képet.

A szerepek meg vannak cserélve, szóval egy eredeti és érdekes kérdés lehet az, amivel emlékezetes maradsz leendő munkaadód fejében.

Miért nem kérdezed meg, hogy mi remél a cég a felvételt nyerő új kollégától 1 éven belül?

Vagy csak azt, hogy milyen egyéb képességek és készségek jelentenek előnyt a pozíció betöltéséhez?

Ez utóbbi azért is nagyon jó kérdés, mert lehetőséget ad pozitív tulajdonságaid kihangsúlyozására.

Összességében tehát azt mutathatod az angol állásinterjú során, hogy lelkes, elkötelezett és érdeklődő vagy.

Kommunikációs Dopping üzleti angol nyelvtanfolyam az angol állásinterjú felkészítés legjobb módja

Mondhatjuk azt, hogy a ennek a képzési programunknak minden moduljának minden órája valamilyen szinten felkészít egy állásinterjúra.

Elvégre is, mostanában nagyon népszerű lett az interjúk közben történő angol nyelvre váltás a jelentkezők angoltudásának ellenőrzése érdekében.

A Kommunikációs Dopping – üzleti angol tanfolyamunk – melynek alapja a beszédközpontúság és az üzleti fókusz – vitathatatlanul a felkészülés legjobb módja egy angol állásinterjú kihívásaira.

Kommunikációs dopping üzleti angol tanfolyam a tökéletes angol állásinterjú felkészítő tanfolyam

Amellett, hogy az egyes modulok gazdag szókinccsel vérteznek fel a szakmáddal kapcsolatban, a tanfolyam növeli az önbizalmadat, és elősegít téged a folyékony angol nyelvtudáshoz.

Azzal, hogy zökkenőmentesen tudsz majd válaszolni angolul bármilyen kérdésre, drasztikusan megnöveled az esélyeidet arra, hogy megkapd a hőn áhított pozíciót.

Az egyes modulokon belül mindig vannak olyan órák, melyek kifejezetten a beszédkészségedet célozzák javítani, főként a jelenlegi állásod és feladataid főbb aspektusaival, a múltbéli tapasztalataiddal, képességeiddel és erősségeiddel kapcsolatban.

Ezen felül minden olyan fontos kérdéssel és válasszal találkozni fogsz a tanfolyamon, melyek segítségével elkápráztathatod jövendőbeli főnököd.

Az egyes modulok kifejezetten angol állásinterjúra felkészítő órái gyakorlatiasak, realisztikusak és a te szakmádra vannak szabva.

Szerepjátékokon és szókincsbővítő feladatokon keresztül fog anyanyelvi tanárod a segítségedre lenni abban, hogy a leggyakrabban elhangzó kérdésekre a legmegfelelőbb válaszokat tudd adni, amikor az állásinterjúra kerül a sor.

Emellett az angol állásinterjú felkészítés során lehetőséged lesz ezeket begyakorolni és önbizalmat szerezni egy biztonságos környezetben, a tantermünkben.

Anyanyelvi tanáraink visszajelzései minden kétséget kizáróan javítani fognak a válaszaidon, és segítenek majd elkerülni gyakori nyelvtani hibákat, hogy egy lépéssel a többi jelentkező előtt járj.

Továbbá, a hallott angol szövegértést fejlesztő feladatok segíteni fognak abban, hogy könnyebben megértsd az interjúztatót.

Rövid videóink hibák észrevételével, érdekes cikkeink pedig az angol állásinterjú etikett megismerésével és betartásával kapcsolatban fognak útmutatást adni.

A végső cél az az angol állásinterjú felkészítés során, hogy teljesen megismerd és otthonosan mozogj az állásinterjúk atmoszférájában.

És ha arra kerül a sor, hogy jelentkezőként kell bizonyítanod, akkor ne egy idegtépő tapasztalat, hanem egy sikeres és kényelmes beszélgetés süljön ki belőle.

Emellett anyanyelvi tanárod segíteni fog LinkedIn profilod tökéletesítésében, és ellenőrizni fogja angol nyelvű önéletrajzodat is, hogy ki tudjátok javítani benne a hibákat.

Röviden tehát a Kommunikációs Dopping üzleti angol nyelvtanfolyam segítésével olyan felkészítést nyújtunk, melynek segítségével nem kell majd aggódni az interjúk angol nyelvű elemei miatt.

Sőt, nemcsak az angol állásinterjú kihívásaira készít fel, hanem az utána következő nemzetközi munkakörnyezetre is.

Ha érdekelne komplex angol állásinterjú felkészítés ilyen formában, akkor ezen a linken mindent megtalálsz róla: www.angolintezet.hu/angol-tanfolyamok/uzleti-angol-tanfolyam/

Összefoglaló

Ebben a cikkben összeállítottunk neked egy angol állásinterjú felkészítő anyagot, melynek tanácsait betartva a tökéletes jelöltet faraghatod magadból. Természetesen azzal a két feltétellel, ha rendelkezel tárgyalóképes angol nyelvtudással és a szükséges szakmai tudásod is megvan a pozícióhoz.

Ha ezek megvannak, akkor óriási segítség a cikkben előforduló angol interjú kifejezések gyűjteménye melyet egy 16 oldalas PDF formájában letölthetsz.

Ebben és a cikk további részeiben megtalálhatsz minden olyan szükséges angol interjú kifejezést, amelyeket egy angol nyelvű állásinterjú gyakori kérdéseinél felhasználhatsz, legyen szó telefonos vagy személyes interjúról.

Mindezeken felül még összegyűjtöttünk neked 10 állásinterjú tippet, melyeket alkalmazva már tényleg nem maradhat indok, hogy miért ne téged vegyenek fel.

Amennyiben úgy érzed, hogy a hőn áhított álláshoz a szakmai tudásod megvan és az itt leírtak is szépek és jók, egyedül az angol tudásod hibádzik és még nem elégséges a munkához, akkor legjobb segítségként szeretném javasolni angol állásinterjú felkészítés gyanánt Kommunikációs Dopping – üzleti angol nyelvtanfolyamunkat, mely a nemzetközi munka világára is felkészíti nyelvtudásod.

Reméljük ez alkalommal is tudtunk segíteni és sikeres angol nyelvű interjúzásokat kívánunk!

Üdvözlettel: az Angol Intézet Csapata

Hiányzik valami, amire szeretnél választ kapni? Nem tudod, hogy mond angolul az állásinterjún? Tedd fel kommentben kérdésed és örömmel megválaszoljuk!

Letöltés: 16 oldalas PDF a cikkben található angol állásinterjú kifejezésekkel, kérdésekkel és válaszokkal. 

Ez az anyag első olvasásra hosszú lehet, ezért elkészítettük letölthető PDF formátumban is neked. Ez a PDF egy exklúzív 16 oldalas anyag, amit közvetlenül csak hírlevél feliratkozóink érhetnek el. Azonban, ha te is feliratkozol angol nyelvtanuló hírlevelünkre, akkor most számodra is elérhető lesz a “legfontosabb angol interjú kifejezések, kérdések és válaszok” című anyagunk letöltési linkje. Nincs semmi kötöttség, erre az oldalra is bármikor visszatérhetsz és az anyagot itt is végig elolvashatod.

Heti nyelvtanulási tippek és üzleti angol nyelvleckék

Iratkozzon fel angol nyelvtanulási blogunkra!
KÉREM A LECKÉKET ÉS TIPPEKET!
close-link
Share This